• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tedavi için götürüldüğü muayenehanede doktorun iğnesiyle öldü

Yeniakit Publisher
2018-05-11 12:06:00 - 2018-05-11 12:08:06
Tedavi için götürüldüğü muayenehanede doktorun iğnesiyle öldü

İzmir'de çocuklarını tedavi için götürdükleri kaçak muayenehanede Suriyeli doktorun yaptığı iğne sonucu öldüğünü ileri süren Suriyeli Abed ailesi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 3 yıl önce Halep'ten Türkiye'ye gelen 4 çocuklu Abed ailesi, Bornova'nın Doğanlar Mahallesi'ne yerleşti.

İddiaya göre, ailenin küçük oğlu 14 yaşındaki Ahmed El Abed, 6 Nisan günü grip ve öksürük şikayetiyle annesi Freyal El Hasan'la mahallelerinde bulunan Suriyeli Doktor A.N'nin çalıştığı kaçak muayenehaneye gitti.

Anne, oğlunun iğneye karşı alerji olduğunu söylemesine rağmen Suriyeli doktor iğne yaptı ve daha sonra Ahmed El Abed'in durumunu kötüleşti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesine kaldırılan Abed, 15 Nisan'da hayatını kaybetti.

Aile, Suriyeli doktorun yaptığı iğne nedeniyle çocuklarının hayatını kaybettiğini öne sürerek savcılığa şikayette bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"HASTANEDE BENİM İĞNE YAPTIĞIMI SÖYLEME"

Kardeşinin ölümüyle ilgili açıklama yapan 18 yaşındaki ağabey Ali El Abed, annesinin rahatsızlanan kardeşini evlerine yakın olduğu ve Türkçe bilmediği için götürdüğünü, annesinin uyarısına rağmen doktorun iğne yaptığını ve kısa süre içerisinde kardeşinin kalbinin durduğunu öne sürdü.

Kardeşinin kalbinin götürüldüğü hastanede çalıştırıldığını ancak 10 gün sonra yaşam savaşını kaybettiğini ifade eden Abed, şöyle konuştu:

"Normal bir odayı perdeyle ayırmışlar hem eczacı hem de doktor var. Ruhsatsız ve kaçak. 14 yaşında çocuğu öldürdüler. Yolda giderken doktor anneme 'hastanede benim iğne yaptığımı söyleme' demiş. Yani kendisini kurtarmaya çalışmış. Babam hastaneye gidince Suriyeli doktoru görünce bağırmış, ''oğluma iğne yapan bu doktor' diyence polisler onu almış götürmüş. Canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. Kimse kaçak olarak çalışan Suriyeli doktorlara gitmesin. Hastaneler var, göçmen sağlığı merkezlerine gitsinler."

Anne Freyal El Hasan ise oğlunun ölümünden sorumlu tuttuğu Suriyeli doktordan şikayetçi oldu.

Abed yoğun bakımda tedavi görürken "taksirle yaralama" suçundan gözaltına alınan ve hakim karşısına çıkan N.A, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

N.A, buradaki ifadesinde 2003-2012 arasında Suriye'deki hastanelerde doktorluk yaptığını, bir hafta önce Gaziantep'ten İzmir'e ablasını ziyaret için geldiğini, kendisini Suriye'den tanıyan bir hastanın aileyi ve hasta çocuğu kendilerine getirdiğini, Abed'in alerjisinin olup olmadığını sorduğunu, alerji olmadığının söylenmesi üzerine iğne yaptığını öne sürdü.

"SURİYELİ DOKTORUN TUTUKLANMASINI İSTİYORUZ"

Ailenin avukatı Oktay Bahar ise olayın yaşandığı günden bir gün sonra Suriyeli doktorun adli kontrol uygulanması şartıyla suç ceza hakimliğine sevk edildiğini ifade ederek, "Doktorun Suriyeli olmasından kaynaklı sabit ikametgahının olmasından ve kamu vicdanının rahatlaması için tutuklama talebinde bulunacağız." şeklinde konuştu.

"SAĞLIK BAKANLIĞI SURİYELİ GÖÇMENLERE ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR"

Kendilerine ulaşan ihbarın ardından söz konusu yeri denetlediklerini belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur da "Orada bir muayene hizmetine denk gelinmedi ama orada sağlık hizmetinin verildiği ortam tespit edildi. Eczane olmamasına rağmen ilaçlara rastlandı. İlaçlara emniyet tarafından el konuldu. Merkezin mühürleme işlemini yaptık." dedi.

Sağlık Bakanlığının Suriyeli sığınmacılar için önemli çalışmalar yaptığını hatırlatan Salnur, şunları kaydetti:

"İzmir'de 6 ilçede Suriyeli misafirlerimiz için hizmete açılan Göçmen Sağlığı merkezlerimiz var. Biz burada tüm sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak yapıyoruz. Bunun yanında ikinci ve üçüncü basamak sağlık merkezlerinde sağlık hizmeti alıyorlar. Böyle ruhsatsız yerlere gerek duymayacakları hizmeti Sağlık Bakanlığı olarak veriyoruz."

Suriyeli çocuğun otopsi raporunun ilerleyen günlerde sonuçlanacağı öğrenildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23