• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TBMM Komisyon Başkanı Mustafa Elitaş Akit’e konuştu: Yeni partiler ihtiyaçtan değil ihtirastan!

Yeniakit Publisher
2020-01-08 11:05:00 - 2020-01-08 11:06:07
TBMM Komisyon Başkanı Mustafa Elitaş Akit’e konuştu: Yeni partiler ihtiyaçtan değil ihtirastan!

TBMM Komisyon Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş, gündeme ilişkin Akit’e önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş, AK Parti’den ayrılarak yeni kurulan partilere ilişkin, “AK Parti bir ihtiyaçtan kuruldu. Bu kurulan partiler ise ihtiyaçtan değil, ihtirastan kurulan partilerdir” diye konuştu.

 Hasan Eğrigöz  Ankara 

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş, gündeme ilişkin Akit’e önemli açıklamalarda bulundu.

Millet için yapılan her projenin bir kesim tarafından eleştirildiğini ve buna rağmen yapıldığını ifade eden AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş, “Bir milyondan fazla aracın üretildiği, dünyada yedek parça olarak bir üs haline gelen bir Türkiye’nin var olduğunu görüyoruz. Birinci Boğaz Köprüsü’nün 1970’lerde temeli atılırken ‘Bu boğaz köprüsü olmaz’ diye direnenler, İkinci Boğaz Köprüsü’nün yapılışına yine aynı şekilde direndiler. Üçüncü Boğaz Köprüsü için ‘Ne gereği var’ diyerek ona itiraz ettiler. Şimdi de Kanal İstanbul’a itiraz ediyorlar. Ama bu itirazların hiçbiri sağduyunun önüne geçemeyecek ve Türkiye’nin ihtiyacı olan meseleler bu memleketin sevdalıları olan insanlar tarafından gereği yerine getirilecek. Kalkınma hamlesini barajlarla başlatan bir Türkiye var” görüşünü kaydetti.

“Kin ve nefretten kuruldular”

Yeni kurulan partilerin kin ve nefretten kurulduğunu ifade eden Mustafa Elitaş, “AK Parti bir ihtiyaçtan kuruldu. Bu kurulan partiler ise ihtiyaçtan değil, ihtirastan kurulan partilerdir. Farkı görmek lazım. Yani şu an Cumhur İttifakı’nın oyları bütün anketlerde yüzde 50 civarında dolaşıyor. Benim kanaatim şu; 49 ile 52 arasında dolaşan bir oy oranımız var. Yarın seçim olsa Cumhur İttifakı’nın oyu en az yüzde 50’dir. Son anketler Cumhur İttifakı’nın oyunu koruduğunu gösteriyor. Yeni partilerin kin ve nefretten çıktıkları söz konusu. Yani ‘Öyle bir ihtirasları var ve bu ihtiraslarını tatmin etmek için yola çıktılar’ diyoruz. Diyecek başka bir şey bulamıyorum. AK Parti’nin içinde bir makam, bir koltuğa getirildikleri takdirde el pençe divan durup, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız’ deyip, ortaya çıkanlar, koltukları ellerinden gittiği takdirde de ‘Ya ben burayı hak ediyordum, niye hakkım elimden alındı? Hakkım yendi’ diye kendilerini olumsuz motive etmeye çalışıyorlar” dedi.

“Muhalefet işi de bize düşüyor”

Türkiye’nin muhalefet sıkıntısı çektiğini belirten Elitaş, şöyle devam etti; “Türkiye özellikle 2002’den itibaren bir muhalefet sıkıntısını çekiyor. İyi bir muhalefet iktidarı motive eder. Çünkü rakip güçlüdür, rakibin argümanları değerlidir, kamuoyunda bir algı oluşturur. O algı çerçevesinde siz de yeni argümanlar oluşturmaya çalışırsınız. Bununla birlikte daha iyiye gitmeye, daha hızlı koşmaya başlarsınız. Ama bunu ana muhalefet partisinin genel başkanı, bizim yaptığımızı vatandaşa şikayet etmek yerine gidiyor yabancı devletlere şikayet ediyor. Ya arkadaş sen oyunu Almanya’dan almayacaksın. Amerika’dan almayacaksın. Türkiye’de yaşayan vatandaşlardan oy alacaksın. Eğer bizim yaptığımız bir yanlış varsa bunu Türkiye’ye anlatacaksın. İşte AK Parti’nin farkı bu. Muhalefet işi de bize düşüyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

‘Dünya’nın en iyi lojistik üssü Türkiye’de’

Türkiye’nin yerli ve milli arabası TOGG’u değerlendiren Elitaş, “Türkiye’de artık otomobil üretmek zor değil. Burada her şeyini yapıyoruz. Motor bloğunu yapıyoruz, piston segmentini yapıyoruz, krank milini yapıyoruz. Kaportayı zaten en iyi şekilde yapıyoruz. Dünyanın en iyi lojistik üssü Türkiye’de. Yaklaşık 25 milyar dolarlık otomotiv yan sanayi ihracatımız var. Bu çok önemli bir konu. Otomobilin a’dan z’ye her şeyini üretiyoruz. Burada önemli olan marka olmak. Devlet 50 bin garanti verirse, bu marka haline dönecek bir şey. Dış medya Tesla gibi Amerika’daki elektrikli otomobil şirketine karşı Türklerin yeni bir atak yaptığı konusunu gündeme getirirken, Türkiye kamuoyunun yüzde 90’ından fazlası kabul görmüşken, istemezükçüler, ‘Yüzde 50’si, 60’ı yerliymiş’ diyor. ABD’deki ürünlerin hangisi tamamen ABD ürünü? Bugün ‘Alman arabası’ diye aldığımız araçların içindeki yedek parçalarının yüzde 20’si Türk malıdır” diye konuştu.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İşsiz Mühendis

Sizin döneminizde İşsiz kalan Milyonların ihtiyacından dolayı kuruldu, Ekonomiyi doğru yönetemeyenler gider Ekonomiyi doğru yönetecekler gelir.

hasan bağnaz

bir belediye başkanının milyonlarca lira harcayarak kendine malikane yaptırabildiği, dilediği şirketlere kardeşini, babasını, anasını atayabildiği, dilerse bütçeden yüz bin liralık kuruyemiş harcaması yapabildiği, lojmanlarda bedava oturabildiği, bir milletvekilinin 25 bin lira maaş alabildiği, kendisi yetmezmiş gibi danışmanlarının, sekreterlerinin bu devletten para aldığı ve diğer haklarıyla birlikte devletimize aylık gideri yüz milyarları bulduğu bu düzende yeni partilere ihtiyaç yokmuş (!) Bir tane yeni parti kurulmuştur YENİDEN REFAH PARTİSİ. Gerisi bu saydığım düzenin koruyucusu ve kollayıcısıdır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23