• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suriyeli sığınmacılar için Türkiye'ye 485 milyon Euro'luk yardım

Yeniakit Publisher
2020-07-10 19:27:00 -
Suriyeli sığınmacılar için Türkiye'ye 485 milyon Euro'luk yardım

Avrupa Parlamentosu, Suriyeli sığınmacılara destek olmak amacı ile 485 milyon Euro değerindeki yardımın Türkiye'ye gönderilmesi konusundaki raporu onayladı.

Avrupa Parlamentosu, (AP) Suriye’ye komşu ülkelerde bulunan Suriyeli sığınmacılara destek olmak amacı ile 585 milyon Euro değerindeki yardıma onay verdi. Yardımın 485 milyon Euro'su Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar için kullanılacak.

Avrupa Parlamentosu, Suriye’ye komşu ülkelerde bulunan Suriyeli sığınmacılara destek olmak amacı ile 585 milyon Euro değerinde yardıma onay verdi.

Türkiye'ye 485 milyon euro

Yardım sığınmacıların en çok bulunduğu Türkiye, Ürdün ve Lübnan’a verilirken, Türkiye’ye 485 milyon Euro ayrıldı. AP üyesi Monika Hohlmeier tarafından bütçe değişikliği taslağının onaylanmasını öneren rapor bugün 557 oyla kabul edildi. AP’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ‘’Türkiye'deki iki ana AB insani destek eylemi olan Acil Sosyal Güvenlik Ağı ve Şartlı Eğitim Nakit Transferi'ne fon sağlamaya devam etmek için 485 milyon Euro tahsis edilmiştir’’ denildi.

Açıklamada ayrıca, “Ürdün ve Lübnan'daki ev sahibi topluluklar ile Suriyeli mülteciler ve Suriye'den gelen Filistinli mülteciler toplam 100 milyon Euro ile desteklenecek. Bu para, eğitime, geçim kaynaklarını desteklemeye, sağlık, hijyen, su ve atık hizmetleri ile sosyal koruma projelerine fon sağlamak amacı ile kullanılacaktır’’ ifadeleri kullanıldı. (İHA)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

87654

gelip müslüman ülkeelri işgal edip müslüman halkların abdye avrupaya alçakça göçmesine sebeb oluyorlar ondan sonda sadaka misali para veriyorlar ehlikittap olan suhuflar ehli olan karayip hint ülkelerinin abdye göç edişinde trump zaliminin abd zalimlerinin abd halklarının karayip hint ülkeleri halklarına meksika sınırında ne türlü zulün işkence her türlü zalimliği yaptıklarını unutmadık meksika ve abd ordularının karayip hint ülkelerinden abdye göç eden göçmenlere mültecilere ne zalimlikler yaptıklarını iyi biliyoruz sizde unutmadız değilmi akit abi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23