• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sudan, ABD'nin listesinden çıkmak için harekete geçti! Hükümet anlaşma yoluna gidecek

Yeniakit Publisher
2020-02-13 15:32:00 -
Sudan, ABD'nin listesinden çıkmak için harekete geçti! Hükümet anlaşma yoluna gidecek

Ekim 2000'de yakıt ikmali yapan Amerikan USS Cole destroyerine düzenlenen bombalı saldırı nedeniyle Washington yönetimi tarafından terör gruplarına destek olduğu iddiasıyla ABD'nin terörü destekleyen devletler listesine alınan Sudan, listeden çıkmak için bombalı saldırıda hayatını kaybeden askerlerin aileleriyle anlaşma yoluna gittiğini açıkladı.

Sudan hükümeti, ABD’nin terörü destekleyen devletler listesinden çıkmak için Yemen'de Ekim 2000'de Amerikan USS Cole destroyerine düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden askerlerin aileleriyle anlaşma yoluna gittiğini duyurdu.

Sudan Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Sudan’ın terörü destekleyen devletler listesinden çıkarma çabalarının bir parçası olarak hükümet, USS Cole olayının kurbanlarının aileleriyle 7 Şubat’ta anlaşma imzaladı." ifadeleri kullanıldı.

Anlaşma şartları hakkında detaya yer verilmeyen açıklamada, "Sudan hükümetinin bu ya da başka bir olaydan sorumlu olmadığını açıkça belirtiyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bombalı saldırıda 17 Amerikalı bahriyeli ölmüştü

Yemen'in Aden Limanı'nda Ekim 2000'de yakıt ikmali yapan Amerikan USS Cole destroyerine düzenlenen bombalı saldırıda, 17 Amerikalı bahriyeli ölmüş, 39'u ise yaralanmıştı.

Washington yönetimi, Sudan'ı terör gruplarına destek olduğu iddiasıyla 1993'te terör listesine eklemişti.

Donald Trump başkanlığındaki ABD yönetimi, 1997'den bu yana Sudan'a uyguladığı ekonomik yaptırımları Ekim 2017'de kaldırmış ancak 1993'te El Kaide lideri Usame bin Ladin'e ev sahipliği yaptığı gerekçesiyle Sudan'ı "terörü destekleyenler" listesinden çıkarmamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

maho

abd istedigi ülkeleri töröristlikle sucluyor kara listeye koyuyor geri cikariyor evirip ceviriyor egip büküyor.Mahalle kabadayisi gibi.

aziz

hem taserionlarina bombalatip masum/muslyman katliami yapiyor, hem de abidik-gubidik, santaj ve baskiyla tazminatini magdur ulkeye odetiyor bu haydut abd/ingiliz/israil
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23