• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sözcü manşet attı CHP yalanladı: Dikkat fonunuz kesilmesin!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Sözcü manşet attı CHP yalanladı: Dikkat fonunuz kesilmesin!

CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Saygı Öztürk'ün kulis bilgisiyle manşete taşıdığı ve CHP içinde "İmralı'ya gidilmesin" yönünde 7'ye 4 ret kararı çıktığını iddia eden Sözcü gazetesi, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir tarafından yalanlandı. Emir, komisyon üyelerinin toplantı yaptığını ancak herhangi bir oylama ya da karar alınmadığını açıkladı.

Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olan "Terörsüz Türkiye" sürecinde, TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun İmralı'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşüp görüşmeyeceği tartışmaları sürerken, CHP içinden kritik bir yalanlama geldi. Sözcü gazetesinin, CHP'nin komisyon üyeleri arasında bir oylama yapıldığı ve 7'ye 4 "ret" kararı çıktığı yönündeki manşetini, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir yalanladı.

Terörsüz Türkiye komisyonunun İmralı'ya gitmesine yönelik CHP içinde oylama yapıldığı ve ret kararı çıktığı yönündeki haberi manşetten veren Sözcü'nün kulis bilgisini, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir yalanladı. Emir henüz karar vermediklerini söyledi.

Terörsüz Türkiye süreci, Türkiye'nin en önemli gündem maddesi. Atılan tarihi adımlardan sonra TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmesi bekleniyor.

Uzunca bir süredir bu ziyaretin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği tartışmaların odağında.

Cuma günü toplanacak komisyonun bu konuda oylama yapacağı açıklandı.

Komisyon oylamasından önce ise AK Parti ve CHP, parti içinde yapılacak toplantılarla verilecek karar üzerinde istişareye çekildi.


SÖZCÜ CHP TOPLANTISINI MANŞETE ÇIKARDI

Bu kapsamda CHP'de yapılan 'İmralı toplantısı', parti içinde görüş ayrılıklarını da ortaya çıkardı.

CHP'ye yakın isimlerden biri olan gazeteci Saygı Öztürk, toplantıda alınan karara ilişkin aldığı kulis bilgilerini aktardı.


4'E KARŞI 7 RET OYU

Sözcü'nün manşete taşıdığı habere göre; CHP'nin komisyon heyetinden aralarında Sezgin Tanrıkulu, Oğuz Kaan Salıcı, Okan Konuralp ve Taşkın Özer 'İmralı'ya gidilsin'; Murat Emir, Umut Akdoğan, Gökçe Gökçen, Murat Bakan, Nurhayat Kayışoğlu, Türkan Elçi, Salih Uzun ise 'İmralı'ya gidilmesin' yönünde oy kullandı.

Sözcü'nün "CHP Apo'ya gitmiyor, açılım komisyonu üyeleri toplandı, oylamada 7'ye 4 'ret' çıktı" manşeti, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir tarafından yalanlandı.


MURAT EMİR YALANLADI: HENÜZ KARAR VERMEDİK

Söz konusu haberin kupürünü alıntılayan Emir, X hesabından "Komisyon üyesi arkadaşlarımızla Komisyon çıkışında bir değerlendirme toplantısı yapılmış ancak herhangi bir oylama yapılmamış veya herhangi bir karar alınmamıştır. Konuyu partimizin yetkili kurulları ayrıntılı bir şekilde değerlendirecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerini paylaştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Chp de başkanı da iğrenctir hiç iyi bir haber edilecek tarafları yok.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23