Yolsuzluk ve rüşvete cevap vermek yerine iftiralara sarıldılar! Ekrem-Özgür ikilisi ihanetin zirvesi
Türkiye’yi şikâyet etmeyi alışkanlık haline getiren ve düştükleri yolsuzluk batağını perdelemeye çalışan İmamoğlu-Özel ikilisi yine çareyi iftira atmakta buldu. Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden Avrupa Sosyalist Partisi’nin (PES) kongresine mektup gönderen yolsuzluk ve rüşvet tutuklusu Ekrem İmamoğlu, “Türkiye’de demokrasiye yönelik saldırılar tehlikeli bir aşamaya ulaşmıştır” yalanını savururken, dünkü kongrede konuşan kukla lider Özel, resmen Haçlı Batı’ya yalvardı.
YENİ AKİT HABER MERKEZİ
Türkiye’yi şikâyet etmeyi alışkanlık haline getiren ve düştükleri yolsuzluk batağını perdelemeye çalışan İmamoğlu-Özel ikilisi yine çareyi iftira atmakta buldu. Silivri Cezaevi’nden CHP’nin üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal’in Avrupa’daki çatı partisi Avrupa Sosyalist Partisi (PES)’nin kongresine mektup gönderen yolsuzluk zanlısı Ekrem İmamoğlu, “Türkiye’de demokrasiye yönelik saldırılar tehlikeli bir aşamaya ulaşmıştır” yalanını savururken, dünkü kongrede konuşan kukla lider Özel, resmen Haçlı Batı’ya yalvardı. Amsterdam’da düzenlenen PES’in kongredeki konuşan Özel, “Türkiye’de iktidarı rahatsız eden gazeteciler, aydınlar, sendikacılar, iş insanları; iktidarı eleştiren kim varsa gözaltına alınıyor, tutuklanıyor ve iddianamesi çıkana kadar, normalde o suçtan ceza alsa bile bir gün bile hapis yatmayacakken aylarca içeride tutuluyor” iddiasında bulundu. Devlete çamur atmak için sadece yandaş sanatçıların sabahın 6’sında polis zoruyla toplatılıp zorla idrar tahlili, kan tahlili, saç tahlili yapıldığını öne süren Özel, “İçlerinden birkaçının tahlil sonucu böyle çıkacaktır” diyerek, topluma rol model olarak sunulan çalgı çengi takımının uyuşturucu kullanmasını bile doğal bir eylemmiş gibi lanse etmeye çalıştı. Türkiye’de demokrasinin, insan haklarının, seçme seçilme hakkının saldırı altında olduğu iftirası atan Özel, “Bazı kardeş partilerimizin Erdoğan’la birtakım ilişkiler kurmak için yaşananlara mesafeli durmalarını anlamakta güçlük çekiyoruz” diyerek, yalanlarına inanmayan ortaklarına sitem etmesi ise dikkatlerden kaçmadı.
HANGİ YÜZLE BAKACAKSINIZ?
Akit’e konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, CHP’nin şikayet tayfasını şu sözlerle eleştirdi: “Türkiye’yi yabancılara şikâyet etmeyi alışkanlık haline getiren Özgür Özel ve gölge genel başkan Ekrem İmamoğlu, yine aynı utanç verici tabloya imza atmıştır. Kendi ülkesini şikâyet ettikten sonra yabancılara teşekkür eden bir muhalefet lideri, aslında kendini de temsil ettiğini iddia ettiği partiyi de aşağılamaktadır. Yetmemiştir; kendi yalanlarına inanmadıkları için bazı Avrupalı siyasi partileri de hedef almıştır. Bu durum, artık Türkiye karşıtı bir kara propaganda değil; açıkça kompleksli bir siyasi zafiyetin dışa vurumudur. İmamoğlu’nun mektubu da bu senaryonun bir parçasıdır. Kendi yolsuzluklarını perdelemek için ülkesine iftira atmak bu zihniyetin tek bildiği yoldur. Milletin iradesiyle değil, yabancıların alkışıyla ayakta kalmaya çalışan bu anlayışa artık Türk milleti itibar etmeyecektir. Özel ve İmamoğlu bilmelidir ki: Türkiye sizin kariyer hesaplarınızın malzemesi, Avrupa’nın kürsülerinde tüketilecek bir mevzu değildir. Demokrasi, yabancılardan aferin almakla değil; milletin iradesine güvenmekle savunulur. Bugün kendi ülkesini şikâyet edenler, yarın bu milletin yüzüne hangi cesaretle bakacaklar?”
SİYASETİN KİRLİ DİLİ
Hukukçu Mehmet Yıldırım ise, şunları dile getirdi: “İç siyasette toplum nezdinde etkisini kaybeden ve mitinglerine 1000-3000 kişilik taşıma kalabalıklarla katılım sağlayan Özgür Özel, artık medeti Avrupa ülkelerinde aramaktadır. Sosyalist olarak tanımladığı İngiltere’de iktidarda bulunan partiler başta olmak üzere, çeşitli Avrupa ülkelerindeki siyasi çevrelerle temas kuran Özel, bu görüşmelerde Türkiye’yi sürekli şikâyet etmektedir. Seçim hukukunun kalmadığı, seçim güvenilirliğinin bittiği yönünde asılsız iddialar dile getiren Özel, aynı zamanda kendi partisinde il başkanlığı seçimlerinde blok listeyle anti-demokratik bir yapı kurduğunu ise gizlemektedir. Kendi içinde demokrasiyi unutan Özel’in, Türkiye’de demokrasinin gerilediğini iddia etmesi büyük bir çelişkidir. Dahası, İngilizleri adeta akraba olarak gören Özel’in, sömürgeciliğin en karanlık örneklerini sergileyen İngiltere’yi model ülke gibi sunması da dikkat çekicidir. Bugün siyasetin yalan ve kirli dili Özel’in söylemlerinde somutlaşmaktadır. Yurt dışında yaptığı lobi faaliyetleri, Türkiye ekonomisini zora sokmak, kırılgan yapıyı daha da sarsarak Cumhurbaşkanı’nı baskı altına almak amacı taşımaktadır. Bu tutum, açıkça millete ihanet anlamına gelmektedir. CHP kimliğinden uzaklaşmış, hizipçi ve yolsuzluklarla anılan bir grubun yönetimindeki parti, Cumhuriyet değerlerinden koparak mandacılığı bile demokrasi olarak gören bir anlayışa sürüklenmektedir. Özgür Özel, vatanına zarar veren bir çizgide hızla ilerlemektedir.”
Yeniakit Gazetesinin 19 Ekim 2025 tarihli nüsnasında yayınlanmıştır