• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sofuoğlu: Amaç güçlü Türkiye'yi zayıflatmak

Yeniakit Publisher
2016-09-20 22:22:00 -
Sofuoğlu: Amaç güçlü Türkiye'yi zayıflatmak

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PKK/PYD'nin gümrük binasının üstüne astığı ABD bayrağına ilişkin konuşan Prof. Sofuoğlu, "Amaç güçlü Türkiye'yi zayıflatmaktır. Güçlü Türkiye zayıflarsa bölgeye daha fazla müdahale edilecek, daha fazla insanın kanı akıtılacak. Bu oyunun görülmesi gerekir" dedi.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sofuoğlu, Mardin Üniversitesi AKM Konferans Salonunda Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "60'lı Yıllardan Günümüze Türkiye'nin Sosyo-Politik Tarihinin Uluslararası Gelişmeler Işığında Analizi" adlı konferansa katıldı.

Sofuoğlu, konferansın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin zayıflatılmak istendiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Aslında asılan bu tür bayraklarla kişiler, kendi geleceklerini nasıl onlara teslim ettiklerini göstermiş olacaktır. Bunları bu tür bayraklarla korumaya çalışanları serbest mi bırakacaklar? Alın devletinizi kurun ve yönetin mi diyecekler? Amaç güçlü bir Türkiye'yi zayıflatmak. Güçlü Türkiye, zayıflatılırsa bölgeye daha fazla müdahale edilecek, daha fazla insanın kanı akıtılacak. Bu oyunun görülmesi gerekir. Kürt'ten, Türk'ten, Alevi'den, Sunni'den karşılıklı merhamet göremeyenler, bunu ABD'den ve İngiltere'den asla göremezler."

FETÖ'nün darbe girişimine de değinen Sofuoğlu, FETÖ üzerinden Türkiye'nin karıştırılmak istendiğini belirtti.

Sofuoğlu, Türkiye'nin kendi içerisinde çatışmalı bir hale getirilmeye çalışıldığını söyledi.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23