• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Skandal sergiye ilişkin Özgür Renkler'den iğrenç açıklama: İki erkek arasında yaşanan aşk...

Yeniakit Publisher
2019-07-29 18:13:00 -
Skandal sergiye ilişkin Özgür Renkler'den iğrenç açıklama: İki erkek arasında yaşanan aşk...

CHP'li Nilüfer İlçe Belediyesi'ne ait bir binada ortaya çıkan skandal resim tabloları kamuoyunun tepkilerine sebep olurken, serginin sahibi Bursa Özgür Renkler Derneği'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Dernek açıklamasında, "İki erkek arasında yaşanan aşk kime göre iğrençtir? Aşk iğrenç midir? Asıl iğrenç olan bu nefret dili ve ayrımcı tutum değil midir?" ifadelerini kullandı.

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

CHP'li Nilüfer İlçe Belediyesi'ne ait bir binada, Bursa Özgür Renkler Derneği tarafından açılan resim sergisindeki ahlak dışı tablolar, kamuoyunun tepkisine sebep oldu.

Resim tablolarından birisinde Türk Askeri'nin silahına LGBTİ'yi temsil eden renkler çizilirken bir diğerinde de iki erkek arasındaki aşk şu iğrenç ifadelerle anlatılmıştı:

"Aynada başka güzelsin, yatakta başka. Aldırma söz olur diye, olsun dost değil miyiz?"

'CHP'li Nilüfer Belediyesi bize destek verdi'

Yeniakit.com.tr'nin kamuoyuyla paylaştığı iğrenç görüntülerin yayınlanmasından sonra Bursa Özgür Renkler Derneği tarafından bir açıklama yapıldı. Yeniakit.com.tr'nin hedef gösterildiği açıklamada, "Derneğimiz, 12 Temmuz tarihinde ilk defa 'Özgür Renkler Karma Resim Sergisi' adıyla bir resim sergisi düzenlemiş, bu sergiyle on dört sanatçıyı ve eserlerini bir araya getirerek LGBTİ'leri güçlendirip, görünürlüklerini arttırmayı amaçlamıştır." ifadeleri kullanıldı.

CHP'li Nilüfer Belediyesi'nin PodyumPark’ta başlayan sergiyi belediyeye ait bir binada desteklediklerini belirten Bursa Özgür Renkler Derneği, açıklamaya şu ifadelerle devam etti:

'Haberde fobik bir yaklaşım sergilenmiştir'

"Yeni Akit Gazetesi 28 Temmuz tarihli haberinde bahsi geçen videoyu paylaşarak 'Türk askerine hakaret edildi' ifadesine yer vermiştir. Öncelikle belirtmek isteriz ki; bir askerin silahının ucundan çıkan gökkuşağı renklerinin olduğu bahsi geçen resimde bu askerin bir Türk askeri olduğu ve eğer öyle olsa bile bunun bir hakaret olduğu çıkarımı son derece yanlış ve fobik bir çıkarımdır.

'Tablolardaki resimler kime göre iğrenç?'

Haberin devamında Yeni Akit 'ahlak dışı tablolar' ve 'iki erkek arasındaki aşk iğrençliği' ifadelerine de yer vermiştir. Buradan kendilerine soruyoruz; eserler kime göre ve neye göre ahlak dışıdır? Yeni Akit ahlakı tanımlayacak ve bu tanıma göre sergilediğimiz eserleri ahlak dışı olarak tespit edebilecek yetkinliği nereden almaktadır? İki erkek arasında yaşanan aşk yine aynı şekilde kime göre iğrençtir? Aşk iğrenç midir? Asıl iğrenç olan bu nefret dili ve ayrımcı tutum değil midir?"

'İnsanlık suçu işliyorlar'

Yeniakit.com.tr'yi insanlık suçu işlemekle itham eden LGBTİ'liler, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Yeni Akit Gazetesi yayınladığı bu haberle ve daha önceden yayınladığı benzer haberlerle açık açık insanlık suçu işlemektedir.

Bizler, bu tutum ve davranışlarla bu zamana kadar nasıl mücadele ettiysek aynı şekilde mücadele etmeye, LGBTİ+'ların görünürlüğünü arttırmaya, LGBTİ+'ların evrensel insan haklarından eşit biçimde yararlanmalarını sağlamaya, bizlerle dayanışan yerel yönetimlerle, kurum ve kuruluşlarla, hak temelli çalışan STK’larla işbirliği yapmaya devam edeceğiz.

Son olarak, Özgür Renkler Derneği olarak hem bahsi geçen video ile ilgili hem de Yeni Akit’in haberi ile ilgili gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı belirtmek isteriz."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Rabia Zafer

Gerçekten İğrençsiniz. Sapkınlıkları Özgūrlūk Ve Demokrasi Diye Yutturamazsınız. Sizin Gerçek Niyetiniz Biliniyor Şerefsizler.

Zübeyir Durdu

İki erkek arasında olana aşk değil fiili livata derler. Sizin aşk gibi insanlık gibi mukaddeslerden anladığınız yegâne şey kasık mancası, apış arası. “Neye göre kime göre iğrenç” gibi mugalata ile kendinize meşruiyet devşirme gayretindesiniz. Cevaba değmezsiniz ama yine de verelim: Doğanın kanunlarına ve ilahi yasalara göre yasak ve iğrenç. Ahlaksızlığı ve sapkınlığı kabullenmeyeceğiz, kendi gündeminizi meşru kılmak üzere masum çocuklara el uzatmanıza izin vermeyeceğiz. Psiko-seksüel davranış bozukluğu ve ruh hastalığı olan eşcinselliği normal, meşru, müspet bir şey olarak değil tedaviye muhtaç ve utanç verici bir olgu olarak göreceğiz. Batı bizim istikamet sabitimiz değildir. Dün onlar da size hak ettiğiniz şekilde sapkın muamelesi yapıyordu. Bugün onların baş tacısınız. Yarın yine rüzgâr başka yönden eser ve hepinizi itlaf ediverirler. Onların acıması yoktur. Müslümanlarsa onlar gibi ikiyüzlü ve gaddar değildir. Merhametliyiz ancak saf ve aptal değiliz. Sapkınlığı sosyal politik bir hak arama mecrasına dönüştürmeye kalkanlar karşısında şuur sahibi müminleri bulacaktır!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23