• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şizofreni hastalarının tabloları TESK Sanat Galerisi'nde beğeniye sunuldu

Yeniakit Publisher
2020-01-27 20:44:17 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Şizofreni hastalarının tabloları TESK Sanat Galerisi'nde beğeniye sunuldu

ANKARA (AA) - Ankara Şizofreni ile Yaşamayı Öğrenme ve Destekleme Derneği'nin (AŞ-DER) düzenelediği resim sergisi, Türkiye Esnaf ve Sanatları Konfederasyonu (TESK) Sanat Galerisi'nde açıldı.

AŞ-DER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Coşar Şarer, açılışta yaptığı konuşmada, derneğin faaliyet gösterdiği sanat dallarında hastaların kendi başlarına değil, diğer sağlıklı bireylerle de bir arada çalıştıklarını söyledi.

Amaçlarının farkındalık oluşturarak şizofreni tanısı konulan hastaların rehabilitasyon süreçlerine katkı sunmak olduğunu ifade eden Şarer, 12 yıl önce kardeşinin hastalığı dolayısıyla böyle bir dernek kurma ihtiyacı hissettiğini, şizofreni hastalarını sanatla rehabilite ederek tekrar sosyal hayata kazandırmaya çabaladıklarını belirtti.

Şarer, 60 tablonun yer aldığı serginin üç gün süreyle gezilebileceğini kaydetti.





Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23