• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sıfır atık bilinci ‘Zirve’ yaptı

Yeniakit Publisher
2019-11-10 10:44:00 -
Sıfır atık bilinci ‘Zirve’ yaptı

İki yıl önce hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında 4 milyon ton atığın geri dönüşümü sağlandı.

İki yıl önce hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi’ne destek çığ gibi büyüyor. 25 bin adet kurum ve kuruluşun dahil olduğu proje kapsamında 4 milyon ton atığın geri dönüşümü sağlandı. 2023 yılında ise 81 ilin tamamında Sıfır Atık Projesine geçilmesi hedefleniyor. Böylece 20 milyar lira tasarruf sağlanırken 100 bin kişiye istihdam alanı oluşturulması ve 42 milyon ağaç kurtarılacağı öngörülüyor.

Ünlü isimler buluştu

Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde konuya dikkat çekmek amacıyla ilerleme kaydeden, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, düzenlediği 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi’nde dünyadan ve Türkiye’den çevre konusunda otorite olan pek çok ismi bir araya getirdi. OECD Çevre Direktörü Yardımcısı Anthony Cox, BM Sınai Kalkınma Teşkilatı Türkiye Direktörü (UNIDO) Süleyman Yılmaz, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Birol Ekici gibi isimlerin de yer aldığı zirvede verilen çarpıcı mesajlardan ikisi şunlar oldu:

Önemli adımlar atılıyor

OECD Çevre Direktörü Yardımcısı Anthony Cox: “Türkiye yola yeni çıkmış durumda. Sıfır atık stratejisi çok önemli bir adım. Plastik poşetlerin ücretlendirilmesi gibi adımlar şimdiden büyük fayda sağlamaya başladı. Ancak bununla birlikte Türkiye gibi ülkelerin atık yönetimi konusunda yatırım yapması gerekiyor.

WWF Türkiye Genel Müdürü Pasinli: ‘’Türkiye’de kişi başına 47 kilo plastik şişe atığı düşüyor. Atık oluşturmama konusunda hepimize, iş dünyasına, bireylere iş düşüyor. Özel sektörlerde gerçekleştirilecek birliktelikler çok önemli, bu konuya ancak birliktelik ile çözebiliriz.’’
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23