• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şiddet ittifakı

Yeniakit Publisher
2015-05-06 07:41:00 - 2015-05-05 22:11:37
Şiddet ittifakı

Seçimler yaklaştıkça hezimet kaygısıyla paniğe kapılan CHP ve HDP, AK Parti’nin seçim çalışmalarını baltalamak için adeta koalisyon kurdu. CHP batı illerinde şiddet ve taşkınlık ipine sarılırken, HDP de Doğu ve Güneydoğu’da örgütü arkasına alarak AK Parti seçmenini tehditlerle yıldırmaya çalışıyor.

MUHAMMET KUTLU / ANKARA - Seçimler yaklaştıkça hezimet kaygısıyla paniğe kapılan CHP ve HDP, AK Parti’nin seçim çalışmalarını baltalamak için adeta koalisyon kurdu. CHP batı illerinde şiddet ve taşkınlık ipine sarılırken, HDP de Doğu ve Güneydoğu’da örgütü arkasına alarak AK Parti seçmenini tehditlerle yıldırmaya çalışıyor.

CHP milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul’daki 1 Mayıs gösterileri sırasında gözaltına alınan eylemcilerin bindirildiği polis otobüsünü yumruklayarak camını kırdı. AK Parti karşıtı sloganlar ve küfürlerle otobüse saldıran Erdoğdu, elini de yaralamıştı. Ertesi gün CHP’liler İstanbul Fatih İlçesi Kocamustafapaşa semtinde seçim çalışması yapan AK Parti seçim karavanına saldırdı. AK Parti standı görevlisi 4 kişi yaralandı. 12 kişi ise polis tarafından gözaltına alındı. HDP’liler ise Doğu ve Güneydoğu illerinde AK Parti seçim çalışmalarına saldırarak engel olmaya çalışıyor. Başta milletvekili adayları ve partililer olmak üzere seçim kampanyasında kullanılan araçlar da bu saldırılardan payını alıyor.

YALANI YAYIYORLAR

AK Parti Ağrı İl Başkanı Abdurrahman Çetin, Türkiye genelinde kurulan CHP-HDP seçim ittifakının, kendilerine yakın yayın organlarında yalan haberler ve karalama propagandalarına başvurduklarını belirterek, “Taşlıçay’da miting yapamadığımızı iddia eden Cumhuriyet’teki ve diğer muhalif yayın organlarındaki haber tamamen yalan bir haberdir. Taşlıçay’da da diğer yerlerde olduğu gibi son derece güzel bir program gerçekleştirdik. Bütün ilçelerde programlar yaptık. Taşlıçay’da aday tanıtım programımızı yapacağımız sırada çok yoğun bir sağanak yağış oldu. Bu yüzden büyük bir kapalı salonda müthiş bir kalabalık ile birlikte programımızı gerçekleştirdik. Bütün Taşlıçay halkına teşekkür ediyoruz. Aday adaylarımızı tek tek tanıttık. Büyük bir teveccüh oldu. Yağmuru bile kullanmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZ BUNLARA BÜYÜK TEPKİ GÖSTERİYOR”

CHP-HDP birlikteliğini kast ederek “Bunların beslendiği, siyaset yaptığı her dal kırılmıştır. Özellikle Doğu’da ve Güneydoğu’da her dalları kırılmıştır” diyen Çetin şunları söyledi: “Bunlar imam hatipleri kapatmayı istiyor. Diyanet’i kapatmaya çalışıyor. Bunlar Lut kavminin helak olduğu bir konuda adım atmaktan çekinmiyorlar. Seçim beyannamelerinde eşcinsellere evlilik hakkı tanınacağını vaat ediyorlar.  Halkımız bu gibi nedenlerle onlara büyük tepki gösteriyor. Bu söylemlerle oy alamayacaklarını kendileri de biliyor”

“MUHTARLARI DAĞA KALDIRIP TEHDİT EDİYORLAR”

HDP’nin örgütü de kullanarak vatandaşlara baskı yaptığını anlatan Çetin, “HDP kırsal kesimde halkımızı örgüt üyeleriyle tehdit ediyor. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza gidip silah zoruyla tehdit ediyorlar. Köylülere şu anda büyük bir tehdit var. Muhtarları evlerinde ziyaret edip, bazılarını dağa kaldırıp sorguya çekiyorlar. ‘Oy kullanırken yanlış yapmayın. Biz yine sizi ziyaret ederiz’ diyorlar.

“GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ BÖLGEYE HAKİM”

Ancak güvenlik güçlerimiz bölgeye tamamen hakim. Yarın öbür gün onların en ufak bir hareketine karşı gerekeni yapacaklardır. Bir muhtarımızın şikayet etmesi durumunda derhal gereği yapılacaktır.

Biz Ağrı’da 4-0 hedefliyoruz. Bütün işaretler bunu gösteriyor. Bunların maskeleri düştü. Kürt vatandaşlarımız, ‘Kürtler adına bugüne kadar verilmesi gereken her şeyi AK Parti vermiştir. Ancak Kürtler için değil, bütün etnik kökene sahip insanları tek bayrak altında daha iyi nasıl yaşanabilirliğini konuşmak lazım’ diyorlar. Bu da AK Parti tarafından zaten ifade ediliyor. Hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Demokratikleşme, çözüm süreci anlamında her şey yolunda gidiyor. Kardeş kardeşi öldürmesin diyoruz. Terör örgütünün derdi ranttır. Kan üzerinden siyaset yapmaktır. Sadece rant peşindeler. Partimizin güçlü olduğunu gören muhalif unsurlar, olmadık iddialarla adaylarımızı karalamaya çalışıyorlar. Ancak halkımız bunlara kanmayacak kadar feraset sahibidir.

AK PARTİ VAN İL BAŞKANI ZAHİR SOĞANDA

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da, BDP-HDP’nin örgütü arkasına alarak, özellikle 2009 seçimlerinden sonra, 2010 referandumu, 2011 seçimleri, 2014 mahalli seçimleri, Cumhurbaşkanı seçimleri ve son seçimlerde halkın ve teşkilatların üzerinde ciddi baskı kurduklarını anlattı. Zahir Soğanda, “Seçimlerde başka partilere oy verilmemesi için tehditlere başvuruyorlar. HDP ve terör örgütü bölgede korku salmak, dezenformasyonla halkı yıldırmak, halkı göç ettirmek, kaçırtmak için her yola başvuruyorlar.  Halktan ‘ceza’ adı altında haraç alıyorlar. Maalesef son 3 yıldır HDP ve örgüt yüzünden Van’dan verdiğimiz göç sayısı 110 bin kişidir. Bunlar örgütün baskıları yüzünden kendilerini güvende hissetmedikleri için bölgeyi terk etti. Son dönemde yine bizim meclis üyelerimizin, teşkilat üyelerimizin evlerine giderek ya da telefonla ‘buradan AK Parti’ye oy çıkmayacak’ diye tehdit ediyorlar” dedi.  

 “HDP, CHP’NİN UYGULADIĞI TEK TİP İNSAN MODELİNİ DAYATIYOR”

Özellikle esnaftan ve iş adamlarından haraç alıyorlar. Memurlara kadar indi bu. Bunlar demokrasiye, insan haklarına uymayan faaliyetler. Van’da kan akan musluklar, belediye tarafından asılmıştı. Başkale’de taziyeye gidince HDP’liler tarafından saldırıya uğradık. Bunlar Türkiye’nin son 10 yıldır elde ettiği kazanımları bunlar kötüye kullanıyorlar. Biz onları sağduyuya, barışa davet ediyoruz. Bütün halk çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını bekliyor. Halkın ümitlerini kırmamak lazım. CHP’nin geçmişte uyguladığı tek tip insan modelini baskılarla bölgede uygulamaya çalışıyorlar. Diyanet’i kaldıracağız, imam hatipleri kaldıracağız diyorlar. Bunlar bölgede benimsenecek şeyler değildir. Biz HDP’nin barajı aşabileceklerini düşünmüyoruz. Bu nedenle Van’da 8-0 yapacağımıza inanıyoruz.

BİR ÇARKÇI DA DENGİR FIRAT

MÜCAHİT GÜNDOĞDU / MUSTAFA ŞEVGİN / ANKARA - AK Parti kurucularından olan, bir dönem AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı da yapan ve hakkında çıkan “uyuşturucu kaçakçısı” iddiaları sonrası AK Parti’den istifa etmek zorunda kalan Dengir Mir Mehmet Fırat, parti çizgisine karşı olduğunu belirttiği HDP’den Mersin milletvekili adayı oldu. Öcalan ve Kandil’de bulunanlara geçmişte “Psikolojik hasta” diyen Fırat, bugün Öcalan’ın serbest bırakılması gerektiğini söylüyor. HDP’nin halefi olduğu DTP’nin “MHP ile aynı çizgide” olduğunu söyleyen Fırat’ın HDP’den milletvekili adayı olması ve siyasi hayatı boyunca girdiği çelişkili tutumlar ise “çarketmek”. Daha önce her platformda, HDP ve Kürt siyasal hareketlerini eleştiren Fırat’ın, 2014 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce attığı twit Fırat’ın hiçbir sözünün arkasında durmadığını bir kez daha ispat etti. Fırat o twitte şöyle diyordu: “Ben BDP’li değilim, olmak gibi bir niyetim de pek yok. Çünkü ideolojik olarak Marxist, Leninist, sosyalist bir düşünceye sahip değilim, şiddete de şiddetle karşıyım.”  2014 yılında bu ifadeleri kullanan Fırat’ın üzerinden bir yıl geçmeden HDP’den milletvekili adayı olması ve yaptığı açıklamaların bir yıl içinde tam zıt noktaya gelmesi seçmende güvensizliğe neden oldu. Çünkü Fırat, 2015 yılında Hürriyet Gazetesi’ne verdiği röportajda şöyle diyordu: “Siyasi yelpazede bir yer belirlemek icap ederse Avrupa tipi bir sosyal demokrat olmayı daha çok kendime yakıştırırım.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23