• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SGK prim ödeme nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2020-02-29 19:34:00 -
SGK prim ödeme nasıl yapılır?

SGK primleri işverenler tarafından ödenmek zorundadır. İşveren SGK primi ödemediği takdirde cezai işlem uygulanır. Pek çok kişi internette "SGK primi nasıl ödenir?" , "SGK primi kartla ödenir mi?" , "SGK primi internetten ödenir mi?" sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, merak ettiğiniz “SGK prim ödeme nasıl yapılır?” sorusunun cevabı.

SGK primleri işverenler tarafından ödenmek zorundadır. İşveren SGK primi ödemediği takdirde cezai işlem uygulanır. Pek çok kişi internette "SGK primi nasıl ödenir?" , "SGK primi kartla ödenir mi?" , "SGK primi internetten ödenir mi?" sorularının cevaplarını araştırıyor.  İşte, merak ettiğiniz “SGK prim ödeme nasıl yapılır?” sorusunun cevabı.

İşverenler çalışanları için her ay prim ödemesi yapmak durumundadır. Peki, SGK prim ödeme nasıl yapılır?

Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalıları çalıştıran işverenler, bir ay içinde çalıştırdıkları sigortalıların prime esas kazançları üzerinden hesaplanacak sigortalı hissesi prim tutarlarını sigortalıların ücretlerinden keserek, kendi hissesine isabet eden prim tutarlarını da bu tutarlara ekleyerek en geç takip eden ay/dönemin sonuna kadar Kuruma ödeyeceklerdir. Ödeme süresinin son gününün resmi tatile rastlaması halinde ise prim tutarları, en geç resmi tatilin sona erdiği günü izleyen ilk iş günü içinde Kuruma ödenecektir. Sigorta primleri, Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar yönünden;

a) Ayın 1’i ile 30’u arasındaki çalışmaları karşılığı ücret alan sigortalılar için en geç belgenin ilişkin olduğu ayı izleyen ayın son gününe kadar,

b) Ayın 15’i ile müteakip ayın 14’ü arasındaki çalışmaları karşılığı ücret alan sigortalılar için en geç belgenin ilişkin olduğu dönemi izleyen takvim ayının 14’ü ne kadar işverenlerce Kuruma ödenir. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SGK prim ödeme nasıl yapılır?

SGK pim ödemelerini sgk internet sitesinden ya da e devlet üzerinden yapabilirsiniz.

SGK primlerini e devlet üzerinden kredi kartı ya da banka kartı ile ödemeniz mümkün. SGK pirim ödemesi için izlemeniz gereken yol şu şekilde:

Öncelikle internetten ya da uygulamadan e devlet sayfasını açın.

Ardından TC kimlik numarası ve şifrenizle e devlete giriş yapın.

Arama kısmına "Sosyal Güvenlik Kurumu Kart ile Prim Ödeme Uygulaması" yazın.

Çıkan sayfada bilgileri doldurup, ödemeyi yapabilirsiniz. 

SGK PRİM ÖDEMESİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23