• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Seyyid Fevzeddin Erol (El-Hüseyni) kimdir, nerelidir?

Yeniakit Publisher
2019-11-09 12:58:00 - 2019-11-09 13:03:47
Seyyid Fevzeddin Erol (El-Hüseyni) kimdir, nerelidir?

Şahı Bilvanisi olarak da anılan Şeyh Sultan Seyyid Fevzeddin Erol (El-Hüseyni K.S.A) hazretleri, Nakşibendi büyüklerinden olan Gavsul Azam Seyyid Abdulhekim (El Hüseyni) Erol’un oğlu olan ve o da Nakşibendi büyükleri arasında yer alan Sultan Seyyid Muhammed Raşid (El Hüseyni) Erol’un (k.s.) büyük oğludur. Peki Fevzeddin Erol kimdir, kaç yaşındadır? Fevzeddin Erol Hz. nerede ikamet etmekte? Fevzeddin Erol Bilvanis köyü nerede? Buhara köyü nerede? Seyyid Fevzeddin Erol icazeti kimden aldı? İşte Seyyid Fevzeddin Erol hayatı.

Şahı Bilvanisi olarak da anılan Şeyh Sultan Seyyid Fevzeddin Erol (El-Hüseyni K.S.A) hazretleri, Nakşibendi büyüklerinden olan Gavsul Azam Seyyid Abdulhekim (El Hüseyni) Erol’un oğlu olan ve o da Nakşibendi büyükleri arasında yer alan Sultan Seyyid Muhammed Raşid (El Hüseyni) Erol’un (k.s.) büyük oğludur. Peki Fevzeddin Erol kimdir, kaç yaşındadır? Fevzeddin Erol Hz. nerede ikamet etmekte? Fevzeddin Erol Bilvanis köyü nerede? Buhara köyü nerede? Seyyid Fevzeddin Erol icazeti kimden aldı? İşte Seyyid Fevzeddin Erol hayatı.

Seyyid Fevzeddin 1957'de Siirt'te dünyaya geldi. 1971 senesinde ailece göç ederek Adıyaman’ın Kahta ilçesinin Menzil köyüne yerleşirler. Seyyid Fevzeddin Erol (K.S.A.), Babası Seyda Sultan Muhammed Raşit Hz'nin tavsiyesi ile 1983-2003 arasında Ankara’da ikamet etmiştir. 2001 ile 2002 yılları arasında, Eskişehir Sivrihasar ilçesi Bilvanis köyüne yeni ismi Buhara’ya yerleşmişlerdir. İlim tahsilini dedesi Gavs-ı Kasrevi Seyyid Abdulhakim El-Hüseyni (K.S.A) hazretleri ve babası Sultan Muhammed Raşid Erol (K.S.A) Hazretleri ve bazı doğu alimlerinin yanında yapmıştır. İlim icazetini, Şeyh Seyda Molla Yahya El-Abbasi (K.S.A)'den almıştır.

Seyyid Fevzeddin'in şeyhleri kimler?

Mürşitleri ise dedesi Gavs Seyyid Abdülhakim El-Hüseyni Hazretleri, babası Sultan Seyyid Muhammed Raşid Hazretleri, amcası Gavs-ı Sani Abdulbaki El Hüseyni Hazretleri ve son olarak da Sultan Hz.'nin dayısı olan Seyda Molla Şah-ı Urfa Abdulbaki El Bilvanisi Hazretleridir. Babasi Seyyid Muhammed Rasid (K.S.A.) hazretlerinin işaretiyle Seyda Molla Şah-ı Urfa Abdulbaki El Bilvanisi (K.S.A.) hazretlerine intisap etmiştir. Daha evvel Menzil’de hizmet etmekteydi. 2003 yılında Şahı Urfa Seyyid Abdulbaki El-Bilvanisi (K.S.A) hazretlerinden icazetini almıştır.

Şeyh Fevzeddin (k.s) nerede ikamet etmekte?

Dedesi Gavsul Azam Seyyid Abdulhakim El-Hüseyni (K.S.A.) hazretleri onun hakkında daha küçükken etrafındakilere söyle buyurmuş; ” Fevzeddin’e dikkat edin ilerde büyüklerden olacaktır.” Seyyid Fevzeddin’in Erol (K.S.A.) hazretlerinin 9 tane çocuğu olmuştur. Fakat Lütfiye adında bir kızı ve M. Enes adındaki oğulları da küçük yasta vefat etmişlerdir. Diğer çocukları ise Zemzem, Hayrullah, Bedrullah, Zümrete, Nurulayn, Sefanur ve en küçükleri M. Emin’dir.  Babası Seyyid Muhammed Raşit Erol (K.S.A)'den aldığı işaretle Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi Buhara köyünde irşadına devam etmektedir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23