• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sesten tam 5 kat hızlı! Çin, ABD’yi titretti

Yeniakit Publisher
2021-11-22 12:39:00 - 2021-11-22 12:41:10
Sesten tam 5 kat hızlı! Çin, ABD’yi titretti

Çin’in yaptığı son hipersonik füze testi, ABD'yi şaşkınlığa uğrattı. Söz konusu testte, Güney Çin Denizi üzerinde ateşlenen bir hipersonik silah, uçuş sırasında ses hızının beş katına ulaştı.

ABD ve Çin gibi süper güçler arasındaki silahlanma yarışında dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Son hipersonik füze denemelerinde arıza nedeniyle hüsran yaşayan ABD’ye bir soğuk duş etkisi yaratan hamle de Çin’den geldi. Daily Mail’in haberine göre, Çin’in yaptığı son hipersonik füze testi, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkililerini şaşkınlığa uğrattı. Söz konusu testte, Güney Çin Denizi üzerinde ateşlenen bir hipersonik silah, uçuş sırasında ses hızından beş kat hızlı bir füze daha ateşledi. Pentagon yetkilileri, hipersonik hızda ikinci bir füzenin ateşlenmesi şeklindeki teknolojinin hiçbir ülke tarafından ortaya konmadığını vurguladı. Darpa (Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı) araştırmacıları, belirli herhangi bir hedefi vurmadan denize inen füzenin amacını da anlamaya çalışıyor.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kul ahmed

Lan Karadenizli, Devletini ,milletini kötüleyecegine,daha iyisini yapta dünya arenasinda boy göster.Asagilik yaratik motorun schaftinisenin kicina sokar bu begenmedigin millet.Soyu bozuk kansiz .

Karadenizli

Teknoloji boyle olur biz ucak tânk yapiyoruz motoru bile yok ortada millettle dalga geciyorlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23