• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Seçimi kaybeden Hizbullah'tan 'kaos' uyarısı

Yeniakit Publisher
2022-05-19 00:13:00 -
Seçimi kaybeden Hizbullah'tan 'kaos' uyarısı

Lübnan'daki genel seçimlerde meclisteki çoğunluğu kaybeden Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, meclise giren tüm partilerin iş birliği yapmamaları halinde kaos oluşacağı konusunda uyardı.

Nasrallah, 15 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerden sonra ilk defa video konferans aracılığıyla İran ve Esed rejimi destekli meclisteki blokları için "yenilgi" ile sonuçlanan seçimler hakkında değerlendirmede bulundu.

Meclis'e ilk defa geleneksel partilerden bağımsız bir şekilde muhalif olarak giren 15 milletvekili dahil seçimleri kazanan tüm partilere seslenen Nasrallah, iş birliği yapılması gerektiğini aksi takdirde ülkede kaos ve (siyasi) boşluğun meydana geleceği uyarısında bulundu.

Seçim sonuçları için "zafer" ifadesini kullanan Nasrallah, "Bazı partilerin iddia ettiklerinin aksine bugün mecliste hiçbir blok çoğunluğu elde edemedi. Dürüst hiçbir parti de bu iddiada bulunmadı." dedi.

Nasrallah, 2018'deki seçimlerin neticesinde Hizbullah ve müttefiklerinin mecliste çoğunlukta olduğunu ancak bugün ise böyle bir durum kalmadığını söyledi.

Seçim sırasında oy satın alma iddialarına da değinen Hizbullah lideri, ABD'nin bazı seçim listelerinin oluşturulmasında etkisi olduğunu ve Suudi Arabistan'ın oy karşılığında seçmene para ödediğini ileri sürdü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hürvatan

Dik dur LÜBNAN hizbullahın arkasında İran var dik dur ikisini bir vur ve ülkeni bu katillerden temizle.

HACI

Buda Lübnanın kk sı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23