• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Savcı Sayan'dan Tanju Özcan'a anlamlı cevap! Koltuğa bakın kimi oturttu

Yeniakit Publisher
2019-04-23 15:48:00 -
Savcı Sayan'dan Tanju Özcan'a anlamlı cevap! Koltuğa bakın kimi oturttu

Yerel seçimlerin ardından Suriyelilere yapılan yardımları kesen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a en anlamlı yanıt Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan geldi. Sayan, 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu bir günlüğüne Suriyeli Berivan'a bırakarak büyük alkış aldı.

31 Mart'ta CHP'den Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan propaganda döneminde Suriyelilere yardımı keseceği vaadinde bulunmuş, seçilince de ilk icraatı yardımları kesmek olmuştu. Özcan'a en anlamlı yanıt AK Parti'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan geldi. Sayan 23 Nisan dolayısı ile koltuğunu Suriyeli Berivan'a bıraktı. Berivan Abbas'ın ilk sözleri ise Özcan'a "Bolu Belediye Başkanımız, Suriyeli kardeşlerimin ekmeğini kesme" diye seslenmek oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Ağrı Belediye Başkanlığı koltuğuna 15 Nisan İlkokulu 3/A sınıfı öğrencilerinden Suriyeli Berivan Abbas oturdu.

Beraberinde okul idaresi, öğretmen ve arkadaşlarıyla belediye başkanlığı binasına gelen Abbas, Başkan Savcı Sayan tarafından karşılandı.

Çocukların bayramını kutlayan Sayan, "Belediye Başkanlığımı Suriyeli kardeşime devretmek istiyorum. Berivan bu ülkede Suriyeli bir çocuk olarak eğitim görüyor. Türkiye'deki bütün kardeşleri onu kucaklıyor. Bizim yeni belediye başkanımız Suriyeli Berivan kardeşimiz" diye konuştu.

"Türkiye'ye 'Berivan başımızın tacıdır"

"Umarım bu bazı insanlara da ders olur. Atatürk Suriye cephesinde mücadele vermişti" diyen Sayan, şöyle konuştu:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Atatürk, Berivan'ın dedeleri yetim kalmasın diye o zaman büyük mücadeleler vermişti. Ne yazık ki bugün 'Atatürk'ün askeriyim' diyen insanlar, Bolu Belediye Başkanı, Berivan gibi çocukların ekmeğini kesmeye çalışıyor. Bu bir tezattır, çelişkidir. Bunu da Türk halkının vicdanına bırakıyorum. Biz Ağrı'daki çocuklarla birlikte Türkiye'ye 'Berivan başımızın tacıdır' diyoruz."

Konuşmasının ardından Abbas'ı koltuğuna oturtan Sayan, belediyeye vereceği ilk talimatı sordu.

"Erdoğan'ı, Sayan'ı, Ağrı'yı ve Türkiye'yi seviyoruz"

Herhangi bir isteğinin olmadığını ifade eden Abbas, "Recep Tayyip Erdoğan'ı, Savcı Sayan'ı, Ağrı'yı ve Türkiye'yi seviyoruz. Bolu Belediye Başkanımız, Suriyeli kardeşlerimin ekmeğini kesme" dedi.

Program, Sayan'ın çocuklara hediyelerini vermesi ve ikramların ardından sona erdi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23