• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Satışlar düştü! Galericiler, faizler faizlerin gözden geçirilmesini istiyor

Yeniakit Publisher
2024-01-20 22:21:00 -
Satışlar düştü! Galericiler, faizler faizlerin gözden geçirilmesini istiyor

Galericiler, otomotiv sektöründe yaşanan durgunluk nedeniyle faizlerin revize edilmesini talep ediyor.

Otomotiv ve inşaat sektörlerinde faizlerin revize edilmesi gerektiğini söyleyen galerici Ahmet Yurtlu, vade sürelerinin 24 ayı geçmemesinin yüklü ödemeler getirdiğini söyledi. Yurtlu, “Faiz konusu revize edilmez ise lokomotif olan otomotiv ve inşaat sektörlerinin önü açılmazsa, bir destek sağlanmazsa bir kilit pozisyon var. Onun için otomotiv ve emlak konusunda faiz indirimi yapılması ya da vade sürelerinin uzatılması gerekiyor. Daha önce 60 aya kadar olan vadeler vardı. Şu anda bu konuda birçok banka 24 ay vadenin üzerine çıkmıyor. Bu da aya vurduğunuz zaman 25,30 ve 40 bin TL’lere yakın ödeme çıkıyor. Bunu da tabi ki birçok kişi kaldıramıyor” şeklinde konuştu.

Yurtlu, ödemelerin biraz daha fazla aya yayılmasının ve bazı sektörlerde faiz konusunda ayrıcalık tanınmasının gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş

Sizde arabaların fiyatlarını gözden geçirin beyler....

Vahap Kalyoncu

Hep söyledim ama dinleyen kim bu kadar danışman bu kadar amir memur ne yapar Siyasetçiler bu durumları görmüyörmü bu faizlerle değil araba çöp bile alınmaz aklınızı başınıza alın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23