• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sarı yelekliler pes etmiyor! Polis terör estiriyor

Yeniakit Publisher
2019-04-29 07:45:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Sarı yelekliler pes etmiyor! Polis terör estiriyor

Fransa’da aylardır eylem yapan sarı yelekliler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin politikalarını protesto etmek için yeniden sokağa çıktı. Paris’te 14, Strazburg’da 26 kişi gözaltına alınırken, polisin eylemleri takip eden gazetecilere uyguladığı şiddet tepki gördü.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un perşembe günü taleplerine ilişkin yaptığı açıklamaları yetersiz bulan sarı yelekliler, gösterilerin 24’üncü haftasında yine sokaklara döküldü. Paris’te Montparnasse Meydanı’nda toplanan göstericiler, İtalya Meydanı’na kadar yürüdü. Bir grup eylemci de TF1 ve BFMTV kanallarının Paris’teki merkezlerinin önünde protesto eylemi yaptı.

Strazburg’da gerginlik

Paris Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, başkentteki gösterilerde 14 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Strazburg’da ise Bordeaux Meydanı’nda gösteri düzenleyen eylemcilerle polis arasında gerginlik yaşandı. Polis, taş ve şişe atan göstericilere biber gazıyla karşılık verdi. Eylemde 26 kişinin gözaltına alındığı ve birçok kişinin yaralandığı ifade edildi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nden (RSF) yapılan yazılı açıklamada, sarı yeleklilerin eylemlerinin başladığı günden bu yana 90’a yakın gazetecinin polis şiddetine maruz kaldığı vurgulanmıştı. Açıklamada, polise, gazetecilere ve basın özgürlüğüne saygı duyma çağrısında bulunulmuştu. RSF Genel Sekreteri Christophe Deloire, yaptığı açıklamada, “Gazetecilere yönelik polis şiddetinin artması ürpertici” demişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23