• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sapkın müftü gitti, Esed daha da azacak

Yeniakit Publisher
2021-11-16 16:19:00 - 2021-11-16 16:27:37
Sapkın müftü gitti, Esed daha da azacak

Suriye’de milyonlarca insanın öldürülmesi ve sürgün edilmesine fetva veren katil Esed’in sapkın müftüsü Ahmed Hassun görevden alındı. En büyük destekçisinin üstünü çizen Esed'in, oluşturacağı yeni modelle dini hayat üzerindeki etkisini daha da artıracağı belirtiliyor.

Münübe Yılmaz

Suriye’de milyonlarca insanın öldürülmesi ve sürgün edilmesine fetva veren katil Esed’in sapkın müftüsü Ahmed Hassun görevden alındı. Esed tarafından yayınlanan kararname ile Hassun'un görevi sona erdirilirken, Başmüftülük makamı da Evkaf Bakanlığı bünyesindeki Fıkıh Meclisi'ne devredildi. Esed'in sapkın din anlayışını temsil eden Fıkıh Meclisi, 2018 yılında sözde ulusal birlik kavramlarını pekiştirmek, "vatan düşmanları" olarak adlandırdıkları muhalifleri ve "siyasal İslam takipçileri"nin ideolojisine karşı koymak için 2019 yılında ilk toplantılarına başlamıştı. Esed'in beklenmeyen kararının sebebi açıklanmezken, yeni modelle, eli kanlı rejimin dini hayat üzerindeki etkisini daha da artıracağı belirtiliyor. 

"Kur’an'da Suriye haritasından bahsediliyor" demişti

Bilindiği gibi, Esed'in görevden aldığı sapkın müftü Hassun, Kur’an-ı Kerim’de Suriye haritasından bahsedildiğini söylemişti. Hassun ayrıca, Suriye’nin büyük seslerinden Sabah Fahri’nin cenazesinde mültecilere hitaben, “Ülkenize dönün. Ülke dışında size dua edecek kimseyi bulamazsınız” demiş, ülkeden göç etmek zorunda kalanları eleştirmek için de Kur'an’dan bazı ayetleri kullanmıştı.

Oğlunu Esed rejiminin öldürdüğüne dair kuvvetli şüpheler var

Suriye olaylarının başlangıcında oğlunu rejim güçlerinin öldürdüğü yönünde kuvvetli şüpheler bulunmasına rağmen Hassûn, bugüne kadar hep Esed rejiminin en sıkı destekçilerinden biri olmuştu. Katil Esed'e fetvacıbaşı konumunda hizmet vermekte olan Suriye Başmüftüsü, muhaliflerin elinde tuttuğu bölgelerin tamamının ve bilhassa Halep’in tümüyle ortadan kaldırılması ve Şam'daki Saydnaya hapishanesinde bulunan 13 bin mahkumun infaz edilmesi fetvasını vererek de gündeme gelmişti.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tamer

Neden imamın alevi olduğunu yazmıyorsunuz neden şia olduğundan sunni katli için fetva verdiğinden bahsetmiyorsunuz, birşeyleri gizleyerek nereye varmayı düşünüyorsunuz şia ve aleviler dine olan kinlerini açıkça söyleyip sünni katliyamını tüm dünyanın gözü önünde yaparken. 

AHMET MECNUN

O ADAM SÜNNİ DİN ADAMI
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23