• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SANKO’dan 8 Mart mesajı

Yeniakit Publisher
2020-03-06 11:00:19 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
SANKO’dan 8 Mart mesajı

Sanko Üniversitesi Rektörü Prof.

Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, kadına verilen değerin, toplumların gelişmişlik düzeyinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Prof. Dr. Dağlı, “Tarihi şanlı zaferlerle dolu Türk Milleti, kadınıyla- erkeğiyle bir bütün olmayı başarmış, kurduğu medeniyetlerle dünyaya örnek olmuştur” dedi.

Türk kadınının, karşısına çıkan her türlü güçlüğün üstesinden büyük bir cesaret ve kararlılıkla gelmeyi bildiğini, vatanı için isimsiz asker, ailesi için temel direklerden birisi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Dağlı, Türk kadının pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkının tanındığını ifade etti.

Rektör Dağlı, şöyle devam etti:

“Bugün üzerinde bağımsız yaşamaktan büyük bir gurur ve onur duyduğumuz vatan toprağımız için, eli öpülesi pek çok kadınımız canları pahasına cephede düşmanla savaşmaktan çekinmemiştir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, fedakar ve cefakar Türk kadınına pek çok ülkeden önce örnek olacak bir kararla, 5 Aralık 1934’te seçme ve seçilme hakkını sunmuştur. İleri görüşlü, çağdaş Büyük Önderimizin attığı bu önemli adımla kadınlarımızın toplumdaki yeri daha da güçlenirken, siyasi hayattaki engelleri de kalkmış, bu alana farklı değerler katmışlardır. Toplumların kalkınmasında en büyük güçlerden biri olan kadınlarımız, her alanında varlığıyla hayatımızı daha yaşanabilir hale getirmektedir. Bu vesileyle tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur ve başarılar diliyorum.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23