Sahtekâr markalar ifşa olmaya devam ediyor: Lor peyniri ve zeytinyağından bakın ne çıktı?
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda teröristlerinin ifşa edildiği ‘taklit-tağşiş gıdalar listesi’ni güncelledi. Listeye 18 yeni ürün daha eklenirken bazı markaların ‘tam yağlı lor peyniri’ ibaresiyle sattığı şeyin bitkisel yağ olduğu, tohumlardan elde edilen yağların ise zeytinyağı ibaresiyle satıldığı tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan sahtekarları ‘guvenilirgida.tarimorman.gov.tr' internet adresinden açıklamaya devam ediyor. Sitede 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' ile 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' başlıkları altında taklit ve tağşiş yaparak sağlığı tehlikeye düşüren firmalar, markalar ve ürünler yer alıyor.
Listeye biri sağlığı tehlikeye düşürecek ürün olmak üzere toplam 18 yeni ürün daha eklendi. Listede zeytinyağı, ayçiçek yağı ve lor peyniri gibi ürünler yer aldı. Yapılan son testlerde, bazı markaların ‘tam yağlı lor peyniri’ ibaresiyle sattığı üründe bitkisel yağ olduğu belirlendi.
Zeytinyağı ürünlerinde de taklit veya tağşiş tespiti yapıldı. Bitkisel karışım yağda ise gıdada kullanımına izin verilmeyen boya olduğu belirlendi.

