• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sabancı Grubu, şirket satışlarından elde ettiği kaynağı nereye yönlendiriyor?

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Sabancı Grubu, şirket satışlarından elde ettiği kaynağı nereye yönlendiriyor?

SASA, Olmuksan ve Akçansa gibi şirketlerdeki hisse satışlarıyla gündeme gelen Sabancı Grubu’nun, varlık satışlarından elde edilen kaynağı hangi alanlara yönlendirdiği ve yeni yatırım stratejisi merak konusu oldu.

Sabancı Topluluğu’nun son yıllarda bünyesindeki çeşitli şirketlerde gerçekleştirdiği hisse devirleri ve satış adımları, holdingin uzun vadeli büyüme ve yatırım stratejisine yönelik değerlendirmeleri beraberinde getiriyor.

Geçmişten bu yana SASA, Olmuksan, DiaSA, CarrefourSA ve Akçansa gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerde yaşanan hisse satışları ve ortaklık yapısı değişiklikleri, piyasalarda holdingin sanayi ve perakende ağırlıklı portföyünde küçülmeye gidip gitmediği sorusunu gündeme getiriyor.


 

Elde edilen kaynaklar nereye yönlendiriliyor?

Şirket satışlarından elde edilen yüksek tutarlardaki nakit girdisinin hangi alanlarda değerlendirildiği piyasa takibindeki temel başlıklardan birini oluşturuyor. Söz konusu kaynakların;

Yeni sanayi yatırımları ve fabrika kurulumlarına mı, yurt dışı şirket satın alımlarına mı, yoksa finansal varlık ve likidite yönetimine mi aktarıldığı tartışılıyor.

Diğer yandan, Sabancı ailesi bireylerinin grup dışındaki özel yatırım şirketleri üzerinden yürüttüğü gayrimenkul ve yurt dışı varlık yatırımları da sanayiden çıkan sermayenin farklı sektörlere kayıp kaymadığı yönündeki soruları beraberinde getiriyor.

Geleneksel holding yapısının yeni üretim tesisleri ve şirket satın alımlarıyla büyüme modelinden, varlık satışı odaklı bir portföy optimizasyonuna geçip geçmediği ve bu stratejinin holdingin orta ve uzun vadeli yapısına etkileri takip edilmeye devam ediyor.


 

"4 bin gayrimenkulüm var" demişti

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, ABD’de (özellikle Arizona ve Florida eyaletlerinde) yaklaşık 4.000 adet kiralık konut/üniteden oluşan bir gayrimenkul portföyüne sahip olduklarını açıklamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

shr

KOÇ lar Sabancılar Boynerler vs. Cumhuriyet ilk döneminin Devlet eliyle zenginleştirilenleri gidip basit yatırımlar yaptı buzdolabı çamaşırmakinesi tv filan dandik işlerle uğraştılar bir tanesi de çıkıp bu ekmeğini yediğimiz Ülkeye ağır sanayi Teknolojik yatırım ar ge yapalım teknoloji geliştirelim demedi aldıkları teşviklerin kredilerin hibelerin indirimlerin alım garantilerinin hesabı olmadı bol kepçe zengin edildi bunlar. Hepsi bir Albayrak etmedi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23