• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saadet'ten aday olan DGM hakimi konuştu: Erbakan kadim dostumdu

Yeniakit Publisher
2018-05-23 03:36:00 - 2018-05-25 06:39:37

Saadet Partisi, eski Devlet Güvenlik Mahkemesi emekli Hakimi Albay Tanju Güvendiren'i Ankara 1. sıradan aday listesine aldı. Gündeme düşen haberlerle ilgili konuşan Güvendiren, "Erbakan benim kadim dostumdu" dedi.

Saadet Partisi, eski Devlet Güvenlik Mahkemesi emekli Hakimi Albay Tanju Güvendiren'i Ankara 1. sıradan aday listesine aldı.

"ERBAKAN BENİM KADİM DOSTUMDU"

Haberlerin ardından konuşan Tanju Güvendiren açıklamalarda bulundu. Necmettin Erbakan ile kadim bir dostluğu olduğunu söyleyen Güvendiren şu ifadelerde bulundu:

"Ben milli bir adamım. O yüzden Saadet Partisi'nden adayım. Rahmetli Necmettin Erbakan benim kadim dostumdur. Onun hakkında söze gerek olmadığını düşünüyorum. Bu eylem AKP'li trollerin, özel görevli adamların ve cemaat mensuplarının organize ettiği bir eylem olduğunu değerlendiriyorum."

"SAADET PARTİSİNİ YIPRATMAK İSTİYORLAR"

"Yıldızı parlayan, iktidara alternatif olan halkın hukukunu ve emniyetini savunan Saadet Partisi'nin geldiği gördüler. Kendileri için bu tehlikeyi gördüler. Benim üzerimden Saadet Partisi'ni yıpratmak istiyorlar."

"HİZBULLAH TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINI TUTUKLADIM"

"Ben 28 Şubat döneminde hakimdim, savcılık yapmadım. Bunlar gerçek dışı iddialar. Burada Hizbullah terör örgütü üyeleri, 1997 yılında Şubat ayının başında gözaltına alındı. Ben o zaman nöbetçi hakimdim. Bunların bir kısmı Türk Ceza Kanunu'nun 169. ve 168. maddeden 'silahlı çete mensubu' olmaktan da tutuklamalarını gerçekleştirdim."

"28 ŞUBAT İLE ALAKASI YOK"

"Bunlar yargılandılar. Daha önce itiraz ettiler, reddoldu. Yargılama sonucuda Hizbullah terör örgütüne yardım etmekten mahkum oldu. Diğerleri de çete mensubu olmaktan da daha ağır hapis cezaları aldı bunlar. Bunun 28 Şubat ile bir alakası yok ki... 28 Şubat daha olmamış."

"MGV ÜYELERİNİ TUTUKLASA MIYDIM?"

"Milli Gençlik Vakfı üyeleri, TCK 146. maddesine yani Anayasal düzeni değiştirmekten geldi. Delillere baktım, inceledim. Böyle bir eylem yok. Olsa olsa, 163. maddeden değerlendirirdim ben onu. O halde yapılacak bir şey yok. Ben de serbest bıraktım. Ne demek istiyorlar. Suçsuz günahsız insanları tutuklamam mı gerekiyordu, bunların puan kazanabilmesi için. Yazıklar olsun hepsine!"

"28 ŞUBAT'IN İÇİNDE BULUNMADIM"

"28 Şubat kararlarına dayanak teşkil eden hiç bir eylemin içerisinde olmadım. Yargının olması mümkün değil zaten. Benim uzaktan yakından alakam yok. Kimsenin saçıyla, başıyla, türbanıyla, sakalıyla, pantolonuyla ilgilenmedim zaten. Ne alakası var."

"HALKIN RIZKINA GÖZ KOYDULAR"

"Bunlar AK Parti'nin veya başka gruplar, bunlar engerekler, çiyanlar. Şairin de dediği gibi, bizim ekmeğimize, aşımıza, sütümüze, daha doğrusu, halkın rızkına göz koyanlardır. Kimse inanmasın bunlara."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23