• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan Türkiye kararı! Bakın bu kez ne için geliyorlar

Yeniakit Publisher
2022-05-17 12:00:00 -
Rusya'dan Türkiye kararı! Bakın bu kez ne için geliyorlar

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz devam ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, yarın Türkiye'ye gelecek.

Rusya'dan üst düzey bir heyet Ankara'ya geliyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak başkanlığındaki ticari heyet yarın Türkiye'de olacak. Heyet ekonomi ile ilgili bakanlıklarla üst düzey görüşme gerçekleştirecek.

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle yatırımcıların yönünü Türkiye'ye çevirdiği son dönemlerde heyetin ajandasındaki ilk madde, Türkiye'ye yapılacak yatırımlar olacak. Heyette bulunan iş adamları Türkiye'deki yatırım fırsatlarını değerlendirecek. Heyetin görüşmelerdeki ikinci başlığı ise ticari ürünlerin nakliyesinde yaşanan aksaklıklar olacak. Geçtiğimiz yıl 33 milyar 25 milyon dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacmi savaşın etkisiyle 2022'ye düşüşle başladı. Nakliye sorununun çözülüp ticaret hacminin artması için heyetler arası değerlendirmeler yapılacak.

Türklere fırsat

Yeni Şafak'ın haberine göre, Avrupa'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle birçok Avrupa firması Rus pazarından çekildi. Bu aydan itibaren Rusya, AB ve Afrika'dan hiçbir ürün alamayacak. Heyetler arası görüşmelerde bu konu da gündeme gelecek. Türk firmalarının Rus pazarında yer alması için adımlar atılacak.

Putin'in önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelmesi bekleniyor

Görüşmelerde Türkiye ile Rusya arasında yapılan Yüksek Düzeyli İş Toplantısının altyapısı gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, telefonla aradığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Yüksek Düzeyli İş Toplantısı için Türkiye'ye davet etmişti. Bu kapsamda Putin'in önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

Dünyanın çok daha etkili her türlü misyonuyla, dünya barışına katkı sağlayan netice alan yeni bir BM ihtiyaç var, zaman kaybetmeden ilgili devletler bunu derhal oluşturabilirlerse, dünya barışı ve güvenliği sağlanacağına inancımız tamdır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23