• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan sinsi adım! Karabağ'dan görüntüler biraz önce geldi

Yeniakit Publisher
2020-11-30 12:49:00 -
Rusya'dan sinsi adım! Karabağ'dan görüntüler biraz önce geldi

Azerbaycan-Ermenistan geriliminin sona ermesinin ardından Dağlık Karabağ'a gelen Rusya'nın bir sahra hastanesi kurduğu ortaya çıktı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ’da bir sahra hastanesi kurdu. Tıbbi birlikleri Stepanakert’teki havalimanına konuşlandırıldı.

Gazetecilere konuşan Rus tıbbi birimin yöneticisi Yaroslav İvanov, “Öncelikle Rus barış güçlerine tıbbi destek vermeye odaklanmış durumdayız" dedi.

İvanov, sahra hastanesinde yoğun bakım üniteleri, laboratuvar teşhis odası, ameliyathane, diş ve göz hastalıkları birimi bulunduğunu söyledi.

Rusya'nın bölgeye açık açık yerleşmesi Azerbaycanlı vatandaşları rahatsız etmeye devam ediyor.

Diğer yandan Rus askeri mühendisler Şuşa-Lısogorskiy yolunda yaklaşık 3 kilometrelik bir alanda patlayıcı temizleme çalışmaları gerçekleştirdi. Gün içinde 100’den fazla patlayıcı bulundu ve imha edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 10 Kasım itibariyle Dağlık Karabağ’da çatışmaların durması için bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşmada Rusya’nın cephe hattı ve Laçin koridoru boyunca, hafif silahlı 1960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı, 380 otomobil ve özel aracının yer alması öngörülüyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

koray

olur mu biz kazanmadık mı?

Abdrhman

Aliyev rusya ile anlaşmayla hiç iyi bir şey yapmadı. Kendi kendine sıktı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23