Rusya'dan kritik uyarı! 'Saldırıya hazırlık yapıyorlar'
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna ordusunun Donbass bölgesine, yakın bir sürede operasyon düzenleyeceğini söyledi.
Ukrayna tarafından yapılan saldırgan açıklamaları Kiev yönetiminin çizgisine uygun bulan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna ordusunun önümüzdeki günlerde tek taraflı bağımsızlık ilan eden Donetsk ve Lugansk'ın yer aldığı Donbass'a operasyon düzenleyebileceğini vurguladı.
Komsomolskaya Pravda gazetesine demeç veren Zaharova, Kiev'in saldırgan söylemlerine dikkat çekerek, Ukrayna ordusunun Donbass'ta tam teşekküllü operasyona başlayabileceğini belirtti.
"Endişe verici"
Kiev yönetiminin bölgedeki gerilimi tırmandırmak ve sıkıyönetimin devamını sağlamak için operasyonun yanında farklı seçenekler üzerinde durduğunu kaydeden Zaharova, "Ukrayna basınında giderek sıklaşan, silahlı oluşumların Donetsk ve Lugansk'ta zehirli maddeler kullanabileceği yönündeki haberler çok endişe verici" dedi.