• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya: Endişeliyiz

Yeniakit Publisher
2016-09-19 20:27:00 -
Rusya: Endişeliyiz

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de ilan edilen 'ateşkesin' muhalifler tarafından güçlerini arttırmak ve yeni saldırılar hazırlamak üzere kullanıldığını iddia ederek endişeli olduklarını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü AP'ye verdiği yazılı mülakatta,  Suriye'de ilan edilen 'ateşkesin' geleceğinden endilşeli olduklarını açıkladı.

ABD ve Rusya tarafından geçtiğimiz hafta ilan edilen ateşkese rağmen, dün Halep'in güneyinde bulunan ve muhaliflerin kontrolü altında olan dört köye hava saldırıları düzenlendi.

Hangi ülke tarafından düzenlendiği henüz bilinmeyen bu hava saldırılarında bir kadın hayatını kaybederken çok sayıda insan yaralandı.

Ateşkese rağmen düzenlenen varil bombalı hava saldırılarında Deraa bölgesinde ise biri çocuk olmak üzere 10 kişi hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklar, dünkü saldırılarda hayatını kaybedenlerin ateşkesin ilanından bu yana en yüksek seviyede olduğunu aktardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

MOSKOVA MUHALİFLERİ SUÇLADI

Moskova, yaşanan bu ihlallerden muhalifleri sorumlu tuttu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Igor Konashenkov ateşkesin, muhalifler tarafından güçlerini ikmal etmek ve yeni saldırı hazırlıkları yapmak üzere kullanıldığını iddia etti.

Konasenkov "Muhalifler, kontrolü altında bulundurdukları bölgelere gece gündüz insan ve silah ikmali yapıyor. Şam yönetiminin ateşkese uyması durumunu kullanıyorlar" açıklamasında bulundu.

ABD'NİN SALDIRISI DURUMU DEĞİŞTİRDİ

Geçtiğimiz hafta ABD ve Rusya'nın mutabakatı ile karar verilen ateşkesin Pazar günü bitmesi planlanıyordu.

Ancak ABD uçaklarının 17 Eylül Cumartesi günü Deyrezzor'a hava saldırısı gerçekleştirmesi sonucu 7 Rus askeri ve 62 rejim askeri öldü.

ABD'nin yanlışlıkla gerçekleştirdiğini iddia ettiği saldırı, Moskova ile Washington arasında söz savaşına sebep olmuştu.

Rusya, ABD'nin rejim askerlerini hedef alan bu tür saldırıların ardından ateşkesin geleceğinden endişeli olduklarını belirtti.

Kaynak:Timetürk/Melahatkemal 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23