• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rüşvet, dolandırıcılık… Ne ararsan var! Bebek katili Netanyahu erteleme istedi

Yeniakit Publisher
2019-05-21 15:34:00 -
Rüşvet, dolandırıcılık… Ne ararsan var! Bebek katili Netanyahu erteleme istedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hakkında açılan üç ceza davası nedeniyle köşeye sıkıştı. Rüşvet, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma gibi birçok suçtan hakkında dava açılan Netanyahu, zaman kazanmak için davaların ertelenmesi talebinde bulundu.

 İsmail Uğur  yeniakit.com.tr 

İsrail Haaretz gazetesinin haberine göre; yolsuzluk suçlamaları nedeniyle hakkında açılan davalar nedeniyle Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu zor günler geçiriyor. Netanyahu’nun avukatları mahkemeden davaların ertelenmesi talebinde bulundu.

Rüşvet, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma

İsrail Başsavcılığı tarafından Netanyahu hakkında bir yıl öncesine kadar işlenmiş rüşvet, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma gibi suçlar nedeniyle açılan üç ayrı davadan yargılanan Netanyahu, avukatları aracılığıyla duruşmaların ertelenmesi talebinde bulundu. Netanyahu’nun avukatı Avichai Mendelblit daha önce duruşmanın 10 Temmuz'a kadar yapılacağını açıklamıştı. Ancak, Netanyahu’nun avukatları, savunmanın hazırlıklarını tamamlayabilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu belirterek duruşmaların Eylül ayının sonuna ertelenmesi talep edildi. Eylül ayı sonunda görülecek Netanyahu’nun duruşmasının halka açık yapılmasının beklendiği ifade edildi.

Netanyahu “cadı avı”na sığınmıştı

Bebek katili Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, devlet ihalelerinde ayrıcalık tanıma karşılığı rüşvet ve hediye aldığı, kendisinin ve ailesinin haksız kazanç sağladığı iddialarıyla ilgili muhalefet partileri tarafından istifaya davet edilmişti. Netanyahu, kendisine medya ve muhalefet tarafından cadı avı başlatıldığını öne sürerek istifa etmeyeceğini açıklamıştı. Netanyahu bir taraftan hakkında açılan davalar nedeniyle baskıya uğrarken, bir taraftan da koalisyon hükümeti kurmak için yoğun çaba sarf ediyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23