• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rus provokasyonunu deşifre etmişti... Libya şehitleriyle ilgili Abdullah Ağar’dan kritik uyarı!

Yeniakit Publisher
2020-02-25 09:25:00 -
Rus provokasyonunu deşifre etmişti... Libya şehitleriyle ilgili Abdullah Ağar’dan kritik uyarı!

Rusların servis ettiği “Libya’da 16 Türk askeri öldü” haberinin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından, Güvenlik Politikaları uzmanı Abdullah Ağar konuya dair önemli uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Libya’da şehitlerimiz var” açıklamasında bulundu. Erdoğan’ın sözlerinin ardından sosyal medya provokatörleri ve sözde haber ajansları harekete geçerek kara propagandaya başladılar. Rus menşeli Sputnik, Libya’da 16 Türk askerinin hayatını kaybettiğini iddia ederek çeşitli  görüntüler paylaştı. Görüntülerde Türk askerinin başındaki kask dikkat çekti. Çünkü TSK envanterinde söz konusu başlıklar bulunmuyordu. Provokasyonu ortaya çıkaran Güvenlik Politikaları Uzmanı Abdullah Ağar, görüntülerin UKC’ye ait olduğunu söyledi.

Bu provokasyonu deşifre eden Abdullah Ağar, konuya dair önemli bir uyarda bulundu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Ağar, “Dün akşam bir kez daha görüldü ki, iletişim kanallarından yapılan saldırılara Türk Sosyal Medya kullanıcısının refleksleri ZAYIF! Libya’da 16 Türk askeri öldürüldü başlıklı sözde haberler ve Suriye’de öldürülen Türk askerlerine dair sözde görüntüler ortalığı ayağa kaldırdı. Bu tür mücadele süreçlerinde; veri, bilgi ya da haberin DOĞRULUĞUNU TEYİT ETMEDEN sizi etkilemesine izin vermeyin. Hele hele veriyi servis edenin sizi istediği gibi etkilemesine KESİNLİKLE izin vermeyin. Karşıt eksenlerden yapılan bu tür servisler ‘gerçekte olsa’ korku/endişe/kaygı/dehşet/ümitsizlik/güvensizlik/belirsizlik/moralsizlik/inançsızlık, kontrolsüz/yanlış yere yönlendirilen öfke/nefret/ ötekileştirme/düşmanlaştırma/şeytanlaştırma gibi amaçlar taşırlar.İzin vermeyin!

Bütün bu veriler:

- Psikolojik Savaş,

- Gri/kara/ beyaz Propaganda,

- Etki Ajanlığı,

- Nüfuz Casusluğu,

- Algı Mühendisliği,

- Kamu Diplomasisi,

- İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma operasyonlarının BİRER UYGULAMASIDIR.” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

lütfi

Ne 16"sı kardeşim.Cumhurbaşkanımız" birkaç tane şehidimiz var" diyor.

Emek

Tamamda birkaç şehidimiz varla geçiştirildi sayı verilmedi gerçekler tam yansıtılmıyor buda bunlara sebep olmakta
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23