• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rezil festivale bu yıl da geçit yok

Yeniakit Publisher
2019-12-11 10:01:00 - 2019-12-11 10:01:53
Rezil festivale bu yıl da geçit yok

Geçtiğimiz yıl Akit’in ısrarlı haberleri ve sağduyulu sivil toplum kuruluşlarının tepkisiyle Adana Valiliği tarafından iptal edilen, “Adana Kebap ve Şalgam Festivali”, namı diğer “Rakı Festivali”nin bu yıl da yapılmayacağı duyuruldu. Kötülük festivalinin iptali kamuoyu tarafından olumlu karşılanırken, Adana Valiliği de büyük bir yanlıştan dönmüş oldu.

Adana’da her yıl aralık ayında düzenlenen “Adana Kebap ve Şalgam FestivaliAdana Valiliği tarafından yasaklanarak iptal edildi. Bu yıl da 14-15 Aralık’ta düzenlenmesi planlanan sözde festival, “Kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal güvenliği” gerekçesiyle iptal edilmesi STK’lar tarafından olumlu karşılandı.

Valilik kamuoyunun tepkisine olumlu karşılık verdi!

Adana Sivil İnisiyatif Meclis Başkanı Mahmut Eraslan, “Yaklaşık 3 yıldır STK’lar olarak sözde adına festival diyenlerle mücadele ediyoruz. Bir günahı, bir kötülüğü ve bir haramı alenileştirmenin, sokağa dökmenin bir anlamı yoktur. Kaldı ki diğer taraftan devlet uyuşturucu ve alkolle mücadele ediyor. Bu duruma göz kırpmak bir tezattır” dedi.

Eraslan, “Tarihi Ulu Cami, Adana’nın en tarihi mekanlarındandır. Hemen onun yanında Adana Valisi Şair Ziya Paşa’nın mezarı var. Böyle bir mekanda rakı festivali yapılması utanç verici bir şeydi. Ayrıca festival denilen rezaletin yapıldığı yerde esnaf bir kere bıkmış ve istemiyordu. Nihayet Adana Valisi de STK’ların ve kamuoyunun tepkisine olumlu bir karşılık verdi” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yasah

Bence şagam kesinlikle yasaklanması gerek!.. Hele hele kebap!.. Halk sağlığını tehdit eden ve virüs misali çoğalan bu kebapçılar bu günden tezi yok kapatılmalıdır!.. Bu "din düşmanı" kebap ve şagam yeryüzünden silinmeden mücadelemiz bitmeyecektir...

Allah razı olsun kardeşim sizden

Allah razı olsun kardeşim sizden bizim sizin gibi sivil toplum kuruluşları tarafından yanlışların karşısında olmanız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23