Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, PKK'nın suriye kolu PYD lideri Salih Müslim'i telefonla arayarak Suriye krizinin çözümü için Cenevre'de yapılacak görüşmelere davet etti.
Terör Örgütü PKK'nın Suriye kanadı PYD, Suriyeli muhalif gruplar ile Esed rejimi arasında yapılacak Cenevre görüşmelerine davet edildi.
BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, PYD lideri Salih Müslim'i telefonla arayarak davet etti. Müslim'in davetiyeyi almak üzere Cenevre'ye hareket ettiği bildirildi.
Rus Sputnik ajansının adını açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberde, Mistura'nın sözcüsünün Salih Müslim'e önceki gün, "İsminizi çekin. O zaman sorun ortadan kalkabilir" dediğini, ancak PYD liderinin "Mutlaka ben geleceğim diye bir şart koymadım. Kendisini şart koşan kim varsa ismini o çeksin" sözleriyle öneriyi reddettiğini belirtti.
Öte yandan Fransız haber ajansı AFP Türkiye PYD'nin davet edildiği ve BM aracılığıyla düzenlenecek olan Suriye görüşmelerini boykot edebileceğini yazdı.