Başbakan Erdoğan, “Banyas’ta katledilen bebekleri görmeyeceksem, o bebekler için feryat etmeyeceksem olmaz olsun böyle siyaset. O bebeklerin ölümüne susmaktansa ben Başbakan kimliğimi şu kürsüye bırakır giderim. ‘Suriye politikanızı değiştirin’ diyorlar.
HABER MERKEZİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği “Analar Ağlamasın” temalı Anneler Günü etkinliğine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Hatay’da, Reyhanlı İlçesi’nde yakınlarını kaybeden annelerin, yakınlarını kaybeden tüm kardeşlerimizin acısını, en az onlar kadar yüreğimizde hissediyor, onların acısını paylaşıyoruz. Milletçe gerçekten büyük bir hüzün içindeyiz. Allah’ın izniyle, milletimizin dirayetiyle, sabırla, soğukkanlılıkla; en önemlisi de birlikle, beraberlikle, tek yürek olarak bu acıyı aşacak, böyle acıların yaşanmasının da önüne geçeceğiz” dedi.
“KAOS OLUŞTURULMAK,
FİTNE ÇIKARILMAK İSTENİYOR”
Başbakan Erdoğan, konuşmasında, Reyhanlı’daki saldırılar, Suriye meselesi ve çözüm süreci konularında şunları söyledi: “Bizi, Türkiye’yi, Suriye’deki kanlı bataklığın içine çekme yönündeki her provokasyon, her tahrik eylemi karşısında son derece dikkatli, son derece hassas, en önemlisi de son derece soğukkanlı olmak zorundayız. Büyük devlet, hadiseler karşısında soğukkanlılığını muhafaza edebilen, aklıselimle düşünebilen, aklıselimle hareket edebilen devlettir. Suriye’de bu kanlı sürecin başladığı andan itibaren, uçak hadisesiyle, sınır ilçelerimize yönelik ihlallerle, Cilvegözü sınır kapımızdaki saldırıyla, diğer bazı provokasyonlarla Türkiye’nin sabrı, Türkiye’nin soğukkanlılığı adeta test ediliyor. Türkiye, bu tür provokasyonlarla, adeta kirli bir senaryonun içine çekilmek isteniyor. Özellikle Hatay ilimizde, birtakım hassasiyetleri tahrik etmek suretiyle, kaos oluşturulmak, fitne çıkarılmak isteniyor. En başından itibaren biz, bu tür girişimlere karşı çok dikkatli olduk, bu tür girişimler karşısında serinkanlı olduk, bundan sonra da serinkanlılığımızı güçlü şekilde muhafaza edeceğiz. Soğukkanlılığımızı yitirerek, aklıselim dışına çıkarak, bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz.”
“AK PARTİ’NİN DIŞ POLİTİKASINI HEDEF
ALMAK, TAM ANLAMIYLA FIRSATÇILIKTIR”
Suriye’deki meselenin, AK Parti’nin, Recep Tayyip Erdoğan’ın değil, Türkiye’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve milletin meselesi olduğunu ifade eden Erdoğan, “Düşürülen uçağın, AK Parti’nin değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uçağı olduğunu kaydederek; “Şehit edilen polisler, şehit edilen memurlar, AK Parti’nin polisleri, AK Parti’nin memurları değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin polisleri, memurlarıdır. Askerlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askerleridir, bu milletin askerleridir, bu milletin evlatlarıdır. Alçakça katledilen masum insanlar, AK Parti teşkilatının mensupları, AK Parti seçmenleri değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarıdır, aziz milletimizin mensuplarıdır. Bu tür hadiselerin ardından, bu tür alçakça saldırıların ardından, adeta suçluyu korurcasına, adeta suçlunun üzerini örtercesine, Hükümeti, AK Parti’yi, AK Parti’nin dış politikasını hedef almak, tam anlamıyla fırsatçılıktır, tam anlamıyla Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürmektir” diye konuştu.
“O GÖRÜNTÜ ÖMRÜMÜN GERİ KALANINDA
GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMEYECEK”
“Bir evladın ne demek olduğunu sadece anneler bilir. Yakın zamanda Suriye’nin Banyas şehrinde insanın ruhunu sarsan manzaralara şahit olduk. Eşimle birlikte gazetelerdeki o fotoğrafları gördük. O şehit edilmiş yavruların annelerinin kucağındaki haline bakarak ağlıyorduk” diyen Erdoğan; “Bu katliamı yapan rejimin aktörlerine sahip çıkanlar bunu insanlığa ve Türk milletine anlatamazlar. O elim manzarayı tarif etmek mümkün değil. Bir ördeğin katran içindeki çırpınarak ölümüne dünya feryat ederken bu yavruların katledilişine nasıl sessiz kalır diye feryat ediyorum. Yan yana iki bebek bir yaşında bile değiller. Bir tanesinin ayakları dizden parçalanmış öylece yatıyorlar. O bebeklerin görüntüsü ömrümün geri kalanında gözümün önünden gitmeyecek” dedi.
“BAŞBAKAN KİMLİĞİMİ
ŞU KÜRSÜYE BIRAKIR GİDERİM”
Erdoğan sözlerinin devamında şunları söyledi: “Eğer ben o bebekleri görmeyeceksem, o bebekler için feryat etmeyeceksem olmaz olsun böyle siyaset. O bebeklerin ölümüne susmaktansa ben Başbakan kimliğimi şu kürsüye bırakır giderim. ‘Suriye politikanızı değiştirin’ diyorlar. Ne yapalım. O bebekleri görmezden mi gelelim?”
“Yarın mahşer gününde Rabbim bize soracak ‘O bebekleri gördün de ey Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ne yaptın?’ diye” konuşan Erdoğan, “Ne diyeceğim? ‘Siyaset yaptım mı?’ diyeceğim. Hz. Muhammed ‘Bir elime ayı, diğer elime güneşi verseniz de vazgeçmem’ derken ben dengeler adına susmaya mı tercih edeceğim? Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmayacaktır. Bu yapılanları yapanların yanına kâr bırakmayacağız” şeklinde konuştu.