• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Prof. Sofuoğlu tane tane anlattı: Niçin hedefteyiz?

Yeniakit Publisher
2018-06-04 17:04:00 - 2018-06-04 17:07:07

Profesör Doktor Ebubekir Sofuoğlu, Türkiye’nin bölgede neden sürekli saldırı altında olduğu herkesin anlayacağı bir dilden anlattı.

Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Doktor Ebubekir Sofuoğlu, Türkiye’nin neden sürekli saldırı altında olduğunu tane tane anlattı. Sofuoğlu, bölgede Türkiye olmadan ticaretin dahi olamayacağını söyledi.

Ebubekir Sofuoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

Türkiye’nin haritasına bakın anlaşılır zaten, dikdörtgen gibi bir ülke. Köprü yani. Neyin üstünde? Karadeniz, Akdeniz üzerine kurulmuş bir köprü. Bu başlı başına bir gelirdir. Pekin’den Londra’ya gidecek demir İpek Yolu mesela bizim üzerimizden geçiyor. Türk Akımı bizim üzerimizden geçiyor. TANAP bizim üzerimizden geçiyor. BTC bizim üzerimizden geçiyor. Katar’dan Ceyhan’a aktarılacak şey bizim üzerimizden geçiyor. Kerkük Yumurtalık bizim üzerimizden geçiyor. Ve şu an planlanacak olanlar…”

Sofuoğlu, İsrail’in saldırganlığına devam etmeseydi, ülkesinde çıkacak olan gazın da bizim üzerimizden geçeceğini söyledi.

Ebubekir Sofuoğlu şöyle devam etti:

BİZ OLMADAN BÖLGEDE TİCARET OLMAZ

“Bunlar kaşımıza gözümüze yapmıyorlar bunu. Biz olmadan ticaret olmaz bu bölgede.

İpek Yolu… İpek Yolu’nun özelliği kaybolmadı ki. Hala devam ediyor. Şimdi hala devam ediyor, bu bölgenin insanı bu zenginliği kullanırsa güçlenir. Güçlenirse bizi tasfiye eder. Küçük bir örneğini gördük.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23