Prof. Dr. Mehmet Görmez tek tek açıkladı: Toplumsal ve manevi bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendiririz?
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez koronavirüs krizi sırasında biyolojik bağışıklık sistemimizin yanı sıra toplumsal ve manevi bağışıklık sistemimizin de güçlü olması gerektiğini ifade ederek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’de de etkili olmasıyla birlikte insanlar sosyal izolasyon gereği evlerine kapandı. İç dünyalarıyla daha fazla zaman geçirmeye fırsat bulan Müslümanlar, tefekkür ederek zaman geçiriyor.
Koronavirüs krizi devam ederken insanların manevi bağışıklık sistemini de güçlü tutması gerektiğini söyleyen Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Müslümanların bu süreçte dikkat etmeleri gereken hususlara dair önemli bir açıklama yaptı.
Bu kriz günlerinin geçeceğini ifade eden Görmez, içinde bulunduğumuz dönemde elde edeceğimiz erdemli ve ahlaki davranışların kalıcı olacağını söyledi.
Virüse karşı fiziki bağışıklık sistemimizin güçlü olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Millet olarak insanlık olarak ruhi manevi toplumsal bağışıklık sistemimizi güçlendirmek çok daha büyük önem arz etmektedir." dedi.