• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Polonya’nın F-35 savaş uçağı çıkışı, çok konuşulacak! Amerikalılar teklife olumlu cevap verdi: İlişkin detaylar

Yeniakit Publisher
2024-05-02 22:05:00 - 2024-05-03 08:40:58
Polonya’nın F-35 savaş uçağı çıkışı, çok konuşulacak! Amerikalılar teklife olumlu cevap verdi: İlişkin detaylar

Polonya’nın ABD’den tedarik ettiği F-35 Lightning II savaş uçaklarından ilki, ABD’de yer alan montaj fabrikasında görüntülendi.

Polonya, ABD’den tedarik ettiği F-35 Lightning II savaş uçaklarının ilkini teslim almak üzere. İlk uçak, ABD’deki montaj fabrikasında görüntülendi ve Polonya Hava Kuvvetleri için üretim hattında ilerliyor.

Polonya’nın F-35 süreci, 2019 yılına dayanıyor. Ülkenin envanterinde yer alan eski Sovyet uçaklarının modernizasyon ihtiyacı ve daha gelişmiş uçaklara geçiş isteğiyle başladı. Bu kapsamda Polonya, ilk başta Türkiye’ye teslim edilmeyen F-35 savaş uçaklarını talep etti.

Mayıs 2019’da, dönemin Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, ülkesinin ABD’den 32 adet F-35A uçağı almak istediğini duyurdu. Bu talep, Eylül 2019’da ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylandı. Anlaşmanın maliyeti 4.6 milyar dolar olarak belirlendi ve sipariş edilen uçakların 2030 yılına kadar teslim edilmesi hedeflendi.

Polonya’nın ilk F-35 uçağı, Nisan ayının başında ABD’deki montaj fabrikasında görüntülendi. Uçak, ön ve arka gövde bölümlerinin birleştirildiği bir elektronik montaj istasyonundan tavan vincinin yardımıyla kaldırıldı. Şimdi ise son sistemler ve motor kurulumuyla birlikte kontrol yüzeylerinin ekleneceği son montaja geçiliyor.

Bu F-35 uçağı, Polonya Hava Kuvvetleri için üretildi ve 2024 yılının sonlarında teslim edilmesi planlanıyor. İlk olarak Leh pilotlarına eğitim verecek olan Arkansas’taki Ebbing Hava Ulusal Muhafız Üssü’ne konuşlandırılacak.

Polonya’nın F-35 tedariği, ülkenin savunma kapasitesini güçlendirmeye yönelik stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu modern savaş uçağı, Polonya’nın hava sahasını koruma ve uluslararası savunma iş birliğine katkı sağlama konusundaki kararlılığını vurguluyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gazeteci

Anlıyamıyorum, yani bu "İŞE YARAMAZ" UÇAGI NİYE ALIYORLAR, 3500 DEN FAZLA SİPARİŞ OLUYOR. YAHU AZ BEKLESİNLER (15-20 sene), o zaman MMU alırlar.

Cem buba

GAZETEMİZ AKİT F 35 UÇAKLARININ NE KADAR KÖTU YETERSİZ UYDURUK OLDUĞUNU DEFALARCA YAZDI.BİZLER TENVİR OLDUK.DARISI POLONYALILARA.......
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23