Polonya'da bıçaklı saldırıya uğrayan belediye başkanı yaşamını yitirdi
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Polonya'da, bir etkinlik sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan Gdansk Belediye Başkanı Pawel Adamowicz, yaşam mücadelesini kaybetti.
Polonya'da bıçaklı saldırıya uğrayan Gdansk Belediye Başkanı Pawel Adamowicz hayatını kaybetti.
Polonya Sağlık Bakanı Lukasz Szumowski, Gdansk Tıp Fakültesi Hastanesi önünde yaptığı konuşmada, bıçaklı saldırıya uğrayan Gdansk Belediye Başkanı Pawel Adamowicz'in hayatını kaybettiğini söyledi.
Adamowicz, ülkenin en büyük yardım kuruluşlarından Büyük Noel Yardım Orkestrası'nın kentte düzenlediği etkinlikte konuşma yaptığı sırada bir kişi tarafından bıçaklanmıştı.
"Siyasi öç almak amacıyla" yaptı
Kalbine ve karın bölgesine çok sayıda bıçak darbesi alan Adamowicz, Gdansk Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmıştı.
Olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan 27 yaşındaki saldırganın, daha önce banka soygunu gibi suçlardan sabıka kaydı bulunduğu ve saldırıyı "siyasi öç almak amacıyla" gerçekleştirdiğini söylediği kaydedilmişti.
Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen saldırganın, geçmişte başka suç nedeniyle hapis cezası almasından Adamowicz'in Sivil Platform Partisini sorumlu tuttuğu aktarılmıştı.