• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Polonya Başbakanı Morawiecki'den Macron'a NATO tepkisi

Yeniakit Publisher
2019-11-11 14:59:00 -
Polonya Başbakanı Morawiecki'den Macron'a NATO tepkisi

Polonya Başbakanı Morawiecki, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, NATO'nun ''beyin ölümünün gerçekleştiği'' şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, NATO'nun ''beyin ölümünün gerçekleştiği'' şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Başbakan Morawiecki, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada, Macron’un NATO’ya ilişkin ''beyin ölümü gerçekleştiği'' yönündeki ifadelerini "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi.

Morawiecki, Macron’un açıklamalarının güvenlik ittifakının karşılıklı savunmaya olan bağlılığını sorguladığını söyledi.

NATO’nun barış ve özgürlükleri koruma noktasında önemli bir birlik olduğuna işaret eden Morawiecki, Macron’un birliğe üye ülkelerin birbirini koruyup korumayacağını sorgulamasının çok tehlikeli olduğunun altını çizdi.

Morawiecki, Macron’un, NATO’nun ortak savunma maddesine ilişkin şüphe içinde olduğunu belirterek, "Umarım, Fransa’ya sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda hala güvenebiliriz." ifadesini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fransa’nın savunma için gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 2'sini harcadığını belirten Morawiecki, bu nedenle NATO’nun belli yönlerinin istenilen düzeyde olmadığını söyledi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23