• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK’lı teröristler belediyeden kovuldu

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
PKK’lı teröristler belediyeden kovuldu

Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş, terör örgütü PKK'ya üyelik suçundan hüküm yemiş, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. Kayyum atanan belediyeye bağlı bir şirkette, yakın zamanda işe başlatılan 35 kişinin sözleşmelerinin, usulsüz olduğu ortaya çıktı. Görevden alınan zanlıların terör faaliyetleriyle iltisaklı oldukları ifade edildi.

İçişleri Bakanlığınca 29 Ocak'ta görevlendirme yapılan Siirt Belediyesinden yapılan açıklamada, Siirt Belediyesi Personel Anonim Şirketi bünyesine yakın zamanda işe girişleri yapılan 35 kişinin işe alım süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı belirtildi.

"İşe alımlar usulsüz"

Söz konusu kişilerin işe alımında "İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bağlı Kuruluşları ile Bunların Üyesi Olduğu Mahalli İdare Birliklerinin Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmetlerinin Gördürülmesine İlişkin Usul ve Esaslar"a uyulmadığı, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmadığı aktarılan açıklamada, bu süreçte "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uyulmadan ve Türkiye Çalışma ve İş Kurumuna (İŞKUR) personel işe alım ilanı bildirimi yapılmadan işe alımlarının usulsüz olarak gerçekleştirildiğinin tespit edildiği ifade edildi.

 

"Terör faaliyetleriyle iltisaklılar..."

İşe alımda tespit edilen usulsüzlüklerden dolayı 35 kişinin Siirt Belediyesi Personel Anonim Şirketiyle olan iş sözleşmelerinin feshedildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İşe alınan kişilerin terör faaliyetleriyle iltisaklı oldukları, adli suç kayıtlarının bulunduğu, bir kısmının da adli makamlarca soruşturmalarının devam ettiği belirlenmiştir. DEM Parti'li bir belediye meclisi üyesinin babası olduğu tespit edilen 76 yaşındaki bir kişinin de beden işçisi olarak usulsüz şekilde işe alındığı kayıtlara geçmiştir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

IBB

Ne oldugu ne yaptiklari yillardir belli neyi bekliyor savcilar

Milletin hizmet beklediği belediyeciliğe bak

Chp ile demlenmiş belediyeler gerçek yüzleri ortaya çıkıyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23