• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pentagon'dan Türkiye raporu: S-400'lere alternatif sistem sunulmalı

Yeniakit Publisher
2018-11-29 20:03:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Pentagon'dan Türkiye raporu: S-400'lere alternatif sistem sunulmalı

Pentagon, ABD senatosuna sunduğu Türkiye raporunda, Türkiye’ye, S-400'lere alternatif sistem sunmanın esas olduğu ifadesi yer aldı.

Pentagon, ABD senatosuna sunduğu Türkiye raporunda, Türkiye’ye, S-400'lere alternatif sistem sunmanın esas olduğunu belirtti.

Raporda, ABD'nin Türkiye’nin S-400 füze sistemini almaktan vazgeçirmeye çalışırken, Türkiye’ye, Kongrenin onaylaması gereken NATO uyumlu güçlü kapasiteli alternatif bir hava ve füze savunma sistemi hazırlandığı belirtildi.

Pentagon raporunda, Türkiye’nin S-400 füze savunma sistemini almaktan vazgeçmesi için Türkiye’ye, cesaret verecek alternatif sunmanın esas olduğunu belirtti. Demokrat Parti’nin  New Hampshire Senatörü Shaheen, yayımladığı basın bildirisinde, Pentagon’un kapsamlı raporundan memnuniyet duyduğunu belirterek Savunma Bakanlığına bu bilginin Amerikan halkıyla paylaşması çağrısında bulundu.

Shaheen, S-400 füzelerinin NATO’nun savunmasına ciddi açık oluşturacağı dikkate alınarak, milletvekillerinin atılacak adımları gözden geçirmesini gerektiğini ve bu durumun Türkiye dahil ABD ve NATO ülkeleri için ilave istihbarat meselelerini ortaya çıkaracağını kaydetti.

Türkiye'nin üretken bir askeri ortak olduğuna dikkat çekildi

Pentagoni senatoya sunduğu özet raporda, Türkiye’nin NATO’nun güneydoğu kanadındaki eşsiz jeostratejik durumu olduğunu kabul ederek, Başkan Trump’ın NATO müttefiki ülkelerden savunma harcamalarını gayrisafi milli hasılasının yüzde 2’sine yükseltme isteği konusunda Türkiye’nin güvenilir bir planı olduğuna dikkat çekildi.

İki taraflı gerilimlere rağmen Türkiye’nin, 2 bin ABD askeri ve onlarca hava ve radar sistemiyle birçok konuda üretken bir askeri ortak olduğu belirtildi.

Raporda, S-400 füzelerini alması halinde Türkiye’nin F-35 programından çıkarılmasının düşünülmesi dahil ABD’nin uygulayabileceği yaptırımlar arasında Türkiye’ye Boeing yapımı CH-47F Chinook helikopterleri, Lockheed’in F-16 savaş uçakları ve UH-60 Black Hawk helikopterlerinin satışının durdurulmasının da söz konusu olabileceği kaydedildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23