• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pani puri tarifi, nasıl yapılır? Kolay pani puri tarifi

Yeniakit Publisher
2021-11-14 23:03:00 - 2021-11-16 09:01:14
Pani puri tarifi, nasıl yapılır? Kolay pani puri tarifi

Hindistan’a özel bir yemek çeşididir.

Bol malzemeli ve yapılışı zor bir yemek olan pani puri, lezzetiyle herkes tarafından sevilen bir yiyecektir. Peki, pani puri nasıl yapılır?

Malzemeler

  • İrmik
  • Soda
  • Un
  • Tuz
  • Hamur Kabartma Tozu

Birinci iç dolgu malzemeleri

  • Patates
  • Haşlanmış Nohut
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz

Üzeri için: kimyonla kavrulmuş nohut taneleri

İkinci iç dolgu malzemeleri

  • Soğan
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Siyah sarımsak
  • Gram masala

Üzeri için: yoğurt ve kimyon 

Üçüncü iç dolgu malzemeleri

  • Balkabağı
  • Havuç
  • Tane kişniş
  • Renkli tane biberler
  • Yer fıstığı
  • Peanut satay sos

Üzeri için: safran

Dördüncü dolgu malzemeleri

  • Kırmızı kapya biber
  • Patlıcan
  • Madras köri sos
  • Sriracha

Üzeri için: kırmızı soğan

Suyu için malzemeler

  • Taze kişniş
  • Taze nane
  • Taze zencefil
  • Yeşil cin biber
  • Kimyon
  • Kaya tuzu
  • Garam Masala
  • Demirhindi

Üzeri için: haşlanmış nohut taneleri

Yapılışı

Hamuru için;

Sodayı buzluğa koyup neredeyse donacak kıvama gelene kadar bekletin. Diğer malzemeleri bir kapta karıştırıp sodayı ekleyip yoğurduktan sonra beklemeye alın. Hamuru çok ince şekilde açıp kızgın yağa atın ve üzerine kaşık yardımı ile kızgın yağ atarak kabarmasını sağlayın.

Patates dolgusu için;

Patatesleri ve nohutları haşlayın. İkisini birlikte püre haline getirip, baharatlar ile karıştırın.

Ispanak dolgusu için;

Ispanağı soğan ile birlikte zeytinyağında kavurup, garam masala ve siyah sarımsak ekleyin.

balkabağı dolgusu;

Balkabağını ve havucu haşlayıp püre haline getirin. İçine tane kişniş, renkli tane biberleri parçalayıp koyun, satay sos ve kırılmış yer fıstığı ile birleştirin.

Patlıcan dolgusu için;

Kırmızı kapya ve patlıcanı közleyin. Kabuklarını koyup ezin. İçine sriracha ve madras köri sos ekleyin.

suyu için;

Demirhindileri sıcak suda bekletin. Diğer tüm malzemeleri ve demirhindileri bir blender yardımı ile parçalayın. Blenderın içine su ekleyip, tüm malzemeleri karıştırmaya devam edin.

Tabaklama için;

Kabaran hamurların ortasını çay kaşığı arkası ya da makas yardımı ile açın. Her bir dolgudan 3er tane olmak üzere 12 adet hazırlayın. Patates dolgulu olanın üstüne kimyonla kavrulmuş haşlanmış nohut Ispanak dolgulu olanın üstüne kimyon ile karıştırılmış yoğurt Bal kabak dolgulu olanın üstüne safran Patlıcan dolgulu olanın üstüne kırmızı soğan koyun. Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23