Özel yönetimi için hesap zamanı! Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu için yolun sonu
CHP’de taşlar yerinden oynadı! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, CHP'nin 4-5 Kasım 2023'te yapılan 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin Siyasi Partiler Kanunu'nun 112. maddesi ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre yürüttüğü soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede, aralarında İmamoğlu'nun da bulunduğu 12 kişi hakkında 3 yıla kadar hapis istendi. İddianame Ankara 26. Asliye Mahkemesince kabul edildi.
İddianamede, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mağdur, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a müşteki sıfatıyla yer verildi. Bu da delegelerin oylarını para, iş ve makam vaadiyle satın alarak partiyi ele geçiren Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ikilisi için yolun sonuna gelindiği anlamına geliyor.
ŞAİBEYE NEDEN OLANLAR İÇİN HESAP ZAMANI
İddianamede, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile Baki Aydöner, Erkan Aydın, Hüseyin Yaşar, Mehmet Kılınçaslan, Metin Güzelkaya, Özgen Nama, Özgür Çelik, Rıza Akpolat ve Serhat Can Eş hakkında, Siyasi Partiler Kanunu'nun 112. maddesinde yer alan "oylamaya hile karıştırma" suçundan 1 yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun, partinin 38. Olağan Kurultayında "Divan Başkanı" olarak görev yaptığı, İmamoğlu'nun organizesinde diğer şüphelilerin de iştirak halinde hareket ettiği belirtildi.
ÖZEL VE İMAMOĞLU’NUN KİRLİ HESAPLARI BOZULACAK
Mahkeme süreci sonunda, kendi sözleriyle “sırtından hançerlenerek” genel başkanlığı elinden alınan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlığa geri dönmesi beklenirken, bu yöndeki bir gelişmenin ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı hesaplarını da bozacak.
TÜRK SİYASETİ TEMİZLENECEK
CHP’nin 38’inci kurultayı ile partiyi ele geçiren ikilinin, İBB’ye yönelik soruşturmada ortaya çıktığı üzere, akçeli işlerinin sadece kurultayla sınırlı kalmadığını ve Kılıçdaroğlu sonrasında CHP’nin üst yönetimine gelen kadronun yüzlerce milyar liralık yolsuzluk ve usulsüzlüğe neden olduğunu belirten vatandaşlar, kurultay ve İBB’ye yönelik davaların Türk siyasetinde genel bir temizliğe vesile olacağına dikkat çekiyorlar.