• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ÖSYM AİS giriş! ÖSYM AİS şifresi nasıl alınır, AİS şifresi değiştirme nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2022-04-14 13:45:00 - 2022-04-14 13:50:59
ÖSYM AİS giriş! ÖSYM AİS şifresi nasıl alınır, AİS şifresi değiştirme nasıl yapılır?

AİS ÖSYM aday işlemleri sayfası başta YKS, MSÜ, DGS, EKPSS, KPSS , ALES sınavına katılacaklar ya da katılan adaylar tarafnıdan bir hayli merak edilmeke. ÖSYM AİS giriş yap seçeceği üzerinden adaylar ÖSYM AİS sistemine giriş yapabilmekte. ÖSYM ile işlemi olan tüm adaylar ÖSYM sınav giriş işlemlerini, tercih işlemlerin aday işlemleri sayfası üzerinden gerçekleştirmekte. Peki ÖSYM AİS girişi nasıl yapılır? ÖSYM AİS şifre nasıl alınır? ÖSYM AİS şifre değiştirme nasıl olur, ÖSYM AİS şifre yenileme nasıl yapılır?

ÖSYM sınavları, başvruları, duyuruları tercih işlemlerinin yapıldığı platformdur. ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlara girecek adayların mutlaka ÖSYM AİS şifresi bulunması gerekiyor. Zira AİS şifresi olmayan adaylar ÖSYM  üzerindeki işlemleri gerçekleştiremez. ÖSYM AİS girişi direk ÖSYM sayfasından yapılacağı gibi e devlet ÖSYM AİS vasıtasıyla da yapılabilmekte. Peki ÖSYM AİS'ne nasıl giriş yapılır? Şifre nasıl ve nereden temin edilir? İşte merak edilen ayrıntılar...

ÖSYM AİS girişi nasıl yapılır?

ÖSYM'nin yapacağı herhangi bir sınava girmek için başvuru merkezine giden adaylara Başvuru Onay Belgesi ile birlikte Geçici Şifre veriliyor. Adaylar, T.C. Kimlik numarası ve bu şifre ile ais.osym.gov.tr internet adresine giriş yapabiliyor ancak verilen şifre geçici olduğundan adayın mutlaka ilk girişte şifresini değiştirmesi gerekiyor. Güvenli şifre oluşturmak için belirlenecek olan şifre içerisinde küçük/büyük harf, özel simge ve rakamların da olduğu 8 ila 14 karakter arasında seçim yapılması gerekiyor. Ayrıca hoş olmayan durumlarla karşılaşmamak için şifrelerin kesinlikle bir başkası ile paylaşılmaması da adaylara yapılan en önemli duyurulardan.

ÖSYM aday işlemleri AİS hangi işlemler yapılır?

ÖSYM adaylarına herhangi bir sınav merkezine gitmeden birçok işlemin elektronik ortamda yapılması imkanı sunan ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden; iletişim bilgisi, adres bilgisi, sınav giriş yerleri ve girilmek istenen sınavlara ilişkin başvurular gibi birçok işlemler yapılabiliyor. Herhangi bir sorun yaşanması halinde ya da sınav sonuçlarına itiraz etmek için ise ÖSYM dilekçesinde bulunası gereken Evrak Referans Numarası da bu sistem üzerinden alınabiliyor. Bunun için ilgili işlemin butonuna tıklayarak numara alım işlemi gerçekleştirilebiliyor. Sistem üzerinden yapılan en önemli işlemlerden birisi de her adayın sınava giderken mutlaka yanında bulundurması gereken 'Sınav giriş belgesi' çıktı alma işlemi. Adaylar girecekleri sınava ilişkin giriş belgesini 7 ila 15 gün kala sadece aday işlemleri sistemi üzerinden alabilmekte. ÖSYM adayların adreslerine basılı belge göndermediği için adayların belgeyi yazıcından çıktı olarak almaları ve sınava giderken mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekmiyor. Diğer yandan AİS üzerinden sınavlarda sorulan soruların yer aldığı soru kitapçığı ile girilen sınavda verilen cevapların bulunduğu cevap kağıdı da görülebiliyor. Her sınav sonrasında kurum bu bilgileri adaylara sadece ÖSYM AİS üzerinden sunuyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ÖSYM AİS nasıl değiştirilir?

ÖSYM AİS şifre değişikliği için tekrar T.C. Kimlik numarasınız ve geçici şifrenizi giriniz. Kalıcı olacak şifrenizi “Yeni Şifre” bölümüne giriniz. Şifre için harf ya da rakam olması fark etmez. Ancak en az 6 karakterli olması gerekir. Daha sonra güvenlik sorusu olarak verilen seçeneklerden birini seçiniz ve alt satırdaki “Güvenlik Sorusu Cevabı” bölümüne cevap yazınız.“Şifre Değiştir” seçeneğini tıklayınız.Güvenlik sorunuzun cevabını unutursanız sisteme giriş yapamadığınızda tekrar ÖSYM Merkezlerinden geçici şifre almanız gerekir.

AİS şifresini unutan nasıl yeni AİS şifresi alır?

ÖSYM AİS giriş şifresini unutan adaylar herhangi bir sınav başvuru merkezine müracaat ederek yeni şifre talebinde bulunabiliyorlar. Görevliye ödenecek olan 2 TL karşılığında sadece bir kaç dakikalık işlem sonrasında yeni bir şifre alınabiliyor. ÖSYM aday portal şifresini hatırlamayan adaylar, portal.osym.gov.tr adresinde yer alan şifre hatırlatma mekanizmalarından birini kullanarak problemlerini giderebilirler. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23