• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Orhan Miroğlu 'Gençler dağa çıkar' dedi mi? Açıklama geldi!

Yeniakit Publisher
2018-06-05 10:35:00 - 2018-06-05 10:39:44
Orhan Miroğlu 'Gençler dağa çıkar' dedi mi? Açıklama geldi!

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun yeni dönem için aday gösterilmedikten sonra muhalif olduğu ve, 'HDP barajı geçmezse gençlerin dağa çıkmalarının haklı bir sebep olduğunu' söylediği öne sürülmüştü. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Miroğlu, bu iddiaları yalanladı.

 YENİAKİT.COM.TR  Yalan haberde çığır açan odatv, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun HDP'yi savunduğunu iddia etti. 

'ADAY OLMAYINCA HDP'Yİ SAVUNDU'

Odatv'de yer alan haberde, Orhan Miroğlu'nun AK Parti'den yeniden aday gösterilmedikten sonra 'HDP'nin barajı geçmesi gerektiğini' söylediği, 'aksi takdirde gençlerin dağa çıkmalarının haklı bir sebep olduğunu' belirttiği iddia edildi. 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Odatv şunları yazdı:

"Miroğlu, önce, 'Selahattin Demirtaş o cezaevinde olmayı hak etmiyor' diye yazdı sonrasında ise 'Türkiye’nin huzur ve selameti için HDP barajı aşmalıdır. Yoksa dağ, gençler için haklı bir seçenek olur' ifadelerini paylaştı."

Tweetlerin ekran görüntüsü:

MİROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Orhan Miroğlu, tweetlerin fake hesaptan atıldığını, aday olmasa da partisinin başarısı için Mardin'de çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

Miroğlu'nun açıklaması şu şekilde:

PAYLAŞIMLAR AYNI HESAPTAN

Odatv'nin haberindeki tweetler ile, Orhan Miroğlu'nun açıklama yaptığı tweetin aynı hesaptan atıldığı da öne sürüldü. Yalan haberde çığır açan odatv'nin montajlanmış fotoğraflar paylaştığı, veya odatv'ye fotoğrafları atanların montaj yapabileceği öne sürüldü. Miroğlu'nun attığı iddia edilen tweetleri de sosyal medyada odatv'den başkasının görmemesi dikkat çekti. 

"PROMPTER BOZULUNCA DONDU KALDI" YALANI

Odatv, dün de yalan bir habere imza atarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'da prompter bozulduktan sonra konuşamadığını iddia etmişti. Olayın odatv'nin dediği gibi olmadığı, Erdoğan'ın konuşmasına ara vermesinin prompter ile bir ilgisinin olmadığı ortaya çıkmıştı. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23