Solakların ağzının içine baktığı sözde ekonomist Evren Devrim Zelyut, yine felaket tellallığına soyundu. Zelyut, İyi Parti Milletvekili Ahmet Çelik'in sahibi olduğu Yeniçağ gazetesindeki yazısında, seneye bu aylarda doların 21-22 lira olacağı iddiasında bulundu.
Solakların ağzının içine baktığı sözde ekonomist Evren Devrim Zelyut, yine felaket tellallığına soyundu. Zelyut, İyi Parti Milletvekili Ahmet Çelik'in sahibi olduğu Yeniçağ gazetesindeki yazısında, seneye bu aylarda doların 21-22 lira olacağı iddiasında bulunarak özetle şunları kaydetti: "Size olacağı söyleyeyim, kur 14’de kalsa bile, bir yıl içinde enflasyonun en az %50 olduğu bir ortamda, seneye bu aylar 21-22 Lira seviyesinde bir dolar/TL göreceğiz. Enflasyon, doğal gaz, petrol ve buğday fiyatları düşünülecek olursa öyle Nebati’nin dediği gibi bahar aylarında düşmez. Eğer Türkiye şanslı ise baharda TÜİK’in TÜFE’si 50 civarında kalır. Dönüp üretici fiyatlarına baktığımızda ise savaş öncesi 100 olan rakam çok rahat %150’ye vuracaktır. Bu da aslında halkın hissettiği enflasyonun %153/155 olması anlamına gelecektir.
Kurun artmasının gelecek yıllarda da yaşayacağımız enflasyonu artıracağını, 2023 seçimlerine kadar ekonomik sorunların büyümeye devam edeceğini söyleyebiliriz."