• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nazilli’de zabıta ve sağlık birimleri kasapları denetliyor

Yeniakit Publisher
2017-05-30 16:44:51 -
Nazilli’de zabıta ve sağlık birimleri kasapları denetliyor

Nazilli Belediyesine bağlı zabıta ve sağlık birimleri, Ramazan'ın başlamasıyla birlikte ilçe genelinde faaliyet gösteren kasaplara yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Nazilli merkezde bulunan kasaplara zabıta ekipleri ile veteriner hekim kontrolünde gerçekleştirilen hijyen ve mühür denetimlerinde bazı işyerlerinin eksikliklerinden dolayı yazılı ihtar ve uyarı verildi.

Vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı tüketim yapabilmeleri için kontrollerin devam edeceğini belirten Zabıta Müdürü Erkan Özdemir kasapların standartlarının yükseltilmesi için yapılan denetimlerin düzenli bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Nazilli Belediyesi Zabıta müdürü Erkan Özdemir, “İlçemizde vatandaşımıza hizmet veren tüm kasapların standartlarının yükseltilerek hizmet kalitesinin artmasını istiyoruz” dedi.

Nazilli genelinde bulunan birçok kasap dükkânında denetim gerçekleştiren ekipler, şartlara uymayan işletmelere ihtar verdi. Aynı zamanda satılan et ürünlerinin kesim bandrolleri, hijyen kuralları ve güvenlik konularında işletme sahiplerini uyaran ekipler, mevzuatlar konusunda da bilgilendirme yaptı. 25 maddeden oluşan denetleme listesi ise şöyle sıralanıyor; İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, Esnaf kontrol defteri, Çalışanların esnaf sağlık karneleri, İşyeri dâhilinin genel temizliği, Fiyat Tarifesi, Yangın Tüpü, Ecza dolabı, İçine çöp poşeti geçirilmiş çöp kovasını olması, Isıtma soğutma ve havalandırma için yeterli tesisatın olması, çalışanların temiz iş önlüğü giymiş olması, Etlerin damgalı olması, Koyun ve kuzu etlerinin mor renk damgalı olması, Keçi ve oğlak etlerinin kırmızı renkte damgalı olması, Kasapların ön kısmının camekân olması, Lavaboda sabun bulundurulması, Hazır kıyma bulundurmaması, Etlerin türleri belirtilerek dolapta muhafaza edilmesi, Duvarda sigara içilmez levhasının asılı olması, Etlerin ambalaj kağıdına sarılması, Kıyma makinesinin olması, Tezgah ve kütüklerin temiz olması, Kaçak kesim yapılmaması ve Hazırda parça et bulundurulmaması.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yaptığı açıklamada, sağlıklı gıda tüketimi konusunda üzerlerine düşen sorumluluğun bilincinde olduklarını belirterek, halkın sağlığını tehdit eden durumlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini ve denetimlerin sıklıkla yapılacağını söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23