• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Moskova'dan Avrupa’ya çağrı! Rusya’dan Kur’an-ı Kerim hamlesi

Yeniakit Publisher
2023-02-01 13:33:00 -
Moskova'dan Avrupa’ya çağrı! Rusya’dan Kur’an-ı Kerim hamlesi

Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, İsveç’te Kur’an-ı Kerim'in yakılmasının ve benzer eylemlerin ciddi şekilde kınanması için Avrupa parlamentolarına çağrı gönderileceğini bildirdi.

Matviyenko, Konsey toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi.

Bu tür eylemleri organize edenlerin dünyayı ateşe verdiğini ve yeni gerilim odakları yarattığını ifade eden Matviyenko, “Bu bir hakarettir, bu suçtur, etnik nefreti körüklemedir. İnsanlar, Müslümanlar için kutsal olana saldırıda bulunuyor.” dedi.

Dünyada tüm aklı başında güçlerin bu tür eylemleri sadece kınamakla kalmayıp durdurulmasını istediğini hatırlatan Matviyenko, Rusya’nın her milletten insana saygı duyan çok uluslu bir ülke olduğunu dile getirdi.

İsveç’teki eyleme tepki olarak Federasyon Konseyinin Uluslararası İlişkiler Komitesinden çalışma yapmasını isteyen Matviyenko, “Federasyon Konseyi adına Avrupa parlamentolarına bu tür eylemleri ciddi şekilde kınayan ve bu tür hakaret içeren eylemlerin önlenmesi için tüm tedbirlerin alınmasını öneren bir çağrı gönderelim.” ifadelerini kullandı.

Putin'den izin çıkmadı! ABD'den flaş açıklama: Rusya anlaşmaya uymuyor" target="_blank">
Putin'den izin çıkmadı! ABD'den flaş açıklama: Rusya anlaşmaya uymuyor
Putin'den izin çıkmadı! ABD'den flaş açıklama: Rusya anlaşmaya uymuyor

Dünya

Putin'den izin çıkmadı! ABD'den flaş açıklama: Rusya anlaşmaya uymuyor

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ankaralı

Helal olsun sayın Vladimir Putin Başkan. Gerçekten yavaş yavaş Türklerin gönlüne taht kurmaya başladın. Yalnız Kars ve Ardahan'ı kötü günümüzde isteyen Rus liderler gibi olma sonradan. Şu anda Rus halkını seviyoruz, Sayın Putin'in seviyoruz. Başlarını kumdan kaldırmayan diğer Müslüman ülkelerin liderleri, Türkiye ve birkaç Müslüman ülke hariç, korkudan altlarına edip, ses çıkarmıyorlar. 

akasya

helal olsun sana
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23