• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MİT belgelerle ortaya koydu! FETÖ CIA’ya yardım ediyor

Yeniakit Publisher
2020-01-15 05:58:00 -
MİT belgelerle ortaya koydu! FETÖ CIA’ya yardım ediyor

15 Temmuz’daki darbe girişimi ile ülkeye kana bulamaya çalışan FETÖ’nün karanlık yüzü her geçen gün ortaya çıkıyor. MİT’in "Fetullah Gülen" dosyasından çıkan bir belge FETÖ’nün CIA bağlantısı ve ilişkilerini ortaya koyuyor.

Terör örgütü FETÖ’nün CIA ile bağları, MİT’in arşivinden çıkan belge ile bir kez daha tescillendi. 1991 yılında Türkiye’ye gelen bazı yabancıların CIA adına faaliyetler yürüttüğünü, Fetullah Gülen ve örgütünün de bu ajanlara yardım ettiğini belirleyen MİT’in, durumu resmi yazı ile Genelkurmay Başkanlığı’na bildirdiği ortaya çıktı. Resmi yazıda doğrudan CIA’ya çalışan ajanların listesi de Genelkurmay’a iletildi.

1991’de dosya açılmış

Bugün Pensilvanya’da yaşayan terörist Fetullah Gülen’in, Türkiye’de faaliyet gösteren Amerikan ajanlarını himaye ettiği ve çalışmalarında yardımcı olduğu ortaya çıktı. Devlet arşivlerindeki 3 Nisan 1991 tarihli, 41 04 000/…. esas nolu, “F.Gülen, CIA Bağlantıları” başlıklı dosyaya giren bir belgeye göre, Körfez Savaşı sonrasında ABD ajanları Türkiye’ye yoğun bir faaliyete başladı. Türkiye’nin dört bir yanında temaslarda bulunan ajanların vatandaşları kışkırtmak için çalıştığı belirlendi.

TSK yazı ile uyarıldı

İsim isim deşifre edilen ajanlara o dönem ‘cemaat’ olarak bilinen Fetullah Gülen yapılanmasının da yardım ettiği tespit edildi. Örgütün CIA ajanlarının işini kolaylaştırmak için dönemin Emniyet Genel Müdürü Yılmaz Ergun’u kullandığı belirlendi. Bu istihbari bilgileri kayda geçen MİT, bu konuda Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’nı da bir yazı ile uyardı. Yazıda ayrıca bazı Gülen örgütü mensuplarının doğrudan İngiliz ve ABD gizli servislerine çalıştığı, topladıkları bilgileri gizli buluşmalarla ilettiklerine dikkat çekildi. Yeni Şafak’ın ulaştığı belgeye göre, MİT, Askeri Savcılığa gönderdiği yazıda şunları kaydetti:

İşte resmi yazı


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Körfez savaşından sonra çeşitli ülkelerden Türkiye’ye gelen kişilerin özel temaslarla, maksatlı araştırma yaptıkları tespit edilmiştir. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozucu faaliyetleri gerçekleştiren ve buna yönelik olarak vatandaşlarımıza sorular soran bu şahısların, yurt içi bağlantıları, çalıştıkları istihbarat kanalları tespit edilmiş, bir üst yazı ile bakanlığımıza iletilmiştir. Söz konusu şahısların, ABD, CIA bağlantıları tespit edilmiş Türkiye’de kendi amaçları doğrultusunda kullandıkları Fetullah Gülen ve cemaat bağlantıları ortaya çıkmıştır. CIA bağlantılı çalışan cemaat mensupları Türkiye’de araştırma adı altında, istihbarat bilgisi toplayan şahıs ve kurumlara maddi, lojistik destek sağlamış ve rahat bir ortamda çalışmaları için Emniyet Müdürü Yılmaz Ergün vasıtası ile gerekli izinler alınmış, sorunsuz çalışmalar yapmasına olanak sağlamıştır.

Ajanlar tek tek sayıldı

Cemaatin ön ayak olduğu ve CIA kanalıyla yardım ettiği tespit edilen başlıca şahıslar:

1. Barbara Harnhanner (Alman uyruklu)

2. Valter Fritz Walker (Alman uyruklu)

3. Evanelis Kairetzi (Yunan uyruklu)

4.Timothy Bruce Mittard (İngiliz uyruklu)

5.David Rasolt (ABD uyruklu)

6. David Hudson (ABD uyruklu)

7. Claude Serge Dutbuit (ABD uyruklu)

8. Zichando Mialo (İtalyan uyruklu)

9. Dolchl Kojima (Japon uyruklu)

Hainlerin listesi verildi

Başlıca araştırma adı altında istihbarat çalışması yaptığı tespit edilen şahıslar hakkında gerekli bilgi ve belgeler, temin edilerek bakanlığımıza iletilmiştir. Ayrıca ABD, CIA ve İngiliz haber alma ajanı olduğu tespit edilen, cemaat mensuplarının isim listeleri iletilmiştir. İrtibatlandırdıkları İngiliz haber alma ajansı Jahn Noyan, Amerikan haber alma ajansı Nick Biliy, Coal John ile belli bir sistem ve disiplin içinde çalışma yaparak kararlaştırdıkları yer ve zamanlarda, önce sözlü sonra rapor halinde bilgiler teslim ettikleri tespit edilmiştir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

2002 yılında bir kitap yazdı necip hablemitoğlu, öldürüldü. Ahmet Şık 2008'de yazdı benzer bir kitap hapse atıldı.

Hakki

Yok artik. Inanmam. Gercek olamaz. Hoca efendi ve CIA. Hayatta olmaz. Olsa bile kesin 17/25 sonrasidir, oncesinde olmasi mumkun degil. Cunku o zaman reisle aralari iyiydi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23