• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milli Takım maçındaki reklamı görenler küplere bindi

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Milli Takım maçındaki reklamı görenler küplere bindi

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Exxen platformunun, Filistin hassasiyeti tüm dünyada geniş yer bulurken, milli maça Coca-Cola reklamı alması büyük tepki çekti.

Türkiye, 2026 Dünya Kupası Elemeleri kapsamında dün Gürcistan’ı 4-1 mağlup etti. Kenan Yıldız’ın açılış golüyle öne geçen A Millî Takım, Merih Demiral’ın iki golü ve Yunus Akgün’ün sayısıyla sahadan net bir galibiyetle ayrıldı. Gürcistan’ın tek golü ise Kochorashvili’den geldi.

Tepki çeken reklam

Karşılaşma Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV-8’den yayınlandı. Yine Ilıcalı’nın sahibi oluğu Exxen isimli platform, maçın özetini YouTube kanalında yayımladı. Ancak video içinde yer alan Coca-Cola reklamı büyük tepki topladı. Söz konusu reklam YouTube’un kendi koyduğu reklamlardan değildi. Video için bizzat Exxen tarafından yerleştirilmiş, ‘ürün yerleştirme’ olarak bilinen reklamlardandı.


 

Vicdanları yaraladı

Tüm dünyanın Filistin için ayağa kalktığı, Coca-Cola gibi markaların boykot edildiği bir dönemde, Türkiye’nin en zengin medya patronlarından Acun Ilıcalı’nın böyle bir reklam anlaşmasına onay vermesi vicdanları yaraladı.


 

Paraya ihtiyacın mı var?

Maddi gücüyle tanınan bir ismin, toplumsal duyarlılığın bu kadar yüksek olduğu bir zamanda böyle bir tercih yapması, kamuoyunda gereksiz ve üzücü bir adım olarak değerlendirildi.

Kısa sürede sosyal medyada binlerce kullanıcı, Exxen’i ve Acun Ilıcalı’yı eleştirirken, “para için boykotun hiçe sayıldığı” yorumları öne çıktı.

Coca-Cola reklamı oynatmak İsrail’in PR’ını yapmak demektir” diyen vatandaşlar, “Zaten milyarder adam, şu reklamdan gelecek paraya mı kaldı?” diye sordu. AK Partili kimliğiyle tanınan Ilıcalı'nın Filistin hassasiyeti gözetmemesi ve soykırımın finansörü olduğu iddia edilen, bu yüzden boykot listelerinin başında yer alan bir markanın reklamını alması, bu kadar da olmaz dedirtti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

OMUT

TU MASON LOCALARININ HİZ... ACI ACUN , TAM BİR CHP Lİ KAMALİST , SAĞ GÖSTERİP SOL VURANLARDAN. İŞLERİ GÜÇLERİ PARA VE SÖMÜMEK .

EMİN AYDIN

Kimin sayesinde zengin oldu,nasıl zengin oldu? gece yarısı muhabiri
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23