• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Miçotakis'i korku sardı, Türkçe dile geldi! Bu palavraları kim yer Miço!

Yeniakit Publisher
2022-09-24 02:16:00 -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uyarılarının ardından korkuya kapılan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan'ın Türk halkının düşmanı değil, komşusu olduğunu palavrasını attı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'ndaki BM'nin 77. Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitaben yaptığı konuşmadan alıntıladığı ifadelerini, Twitter'dan Türkçe paylaştı.

Başbakan Miçotakis, paylaşımında, "Birleşmiş Milletler'den bu mesajla yalnız Türk liderlerine değil, Türk halkına da yönelerek şunu söylemek isterim: Yunanistan, Türkiye'yi tehdit etmiyor. Biz düşman değiliz. Biz komşuyuz ve aramızdaki dostluk ilişkilerine çok önem veririz." ifadelerini kullandı.

Her iki ülkede de çoğunluğun çatışma ve anlaşmazlık istemediğini belirten Miçotakis, "Gelin, beraber karşılıklı saygı ve iş birliği içinde ve uluslararası hukukun çerçevesinde ileriye doğru adım atalım." önerisinde bulundu.

Türkiye'nin gıda hamlelerini övüp Doğu Akdeniz meselesinde hedef aldı

Miçotakis, BM Genel Kurulundaki konuşmasında Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunun altını çizerek "Türkiye, kendisi bunu seçerse Avrupa Birliği (AB) ve Yunanistan'ın müttefiki ve dostu olabilecek bir NATO üyesidir. Türkiye, yapıcı bir rol oynama kapasitesine sahiptir." diye konuştu.

Ukrayna'dan tahıl ihracatına imkan sağlayan anlaşmada Türkiye'nin oynadığı rolü, "dünya gıda güvenliğine önemli bir katkı" olarak nitelendiren Miçotakis, Türkiye'nin buna rağmen Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Kafkaslar'da istikrarı bozan bir tavır sergilediğini ileri sürdü.

"Türkiye, Yunanistan'a sert söylemlerde bulunuyor" diye şikayette bulundu

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz." sözünü hatırlatarak Türkiye'nin Yunanistan'a karşı sert söylemlerde bulunduğunu savundu.

Türkiye'nin Ege'ye dair tezlerini "hatalı iddialar" olarak nitelendiren Miçotakis, bu durumun Kardak krizinden bu yana devam ettiğini iddia etti.

Miçotakis, Türkiye'nin Yunanistan'a karşı aldığı "casus belli" kararını anımsatarak Türkiye'nin Doğu Ege adalarında da Yunanistan'ın egemenliğini sorguladığını ancak bunun kabul edilemez olduğunu öne sürdü.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

deniz HAN

MİÇOOO ŞÖYLE Mİ DİYORSUN KÜRESEL ÇETENİN ARGÜMANLARI YUNANİSTANA ÇÖKTÜ ACZE DÜŞTÜK GEL KURTAR BİZİ Mİ DİYORSUN MİÇO BORÇ ÇOK YUNANİSTANDA KÜRESEL ÇETE ÜLKENE Mİ GİRDİ MİÇO ??? ZORDA MISIN ??? GELDE KURTAR MI DİYOR ANLAMADIK SENİ AÇIK NET KONUŞSANA MİÇOOOO YAKINDA TÜRKÇE KONUŞURSA ŞAŞIRMAYIN MİÇOOOOO

deniz HAN

MİÇOOOOO SENİ YENİ SÜPRİZLER BEKLİYOR O KÜRESEL ÇETELERİ ÜLKENDEN ÇIKARTTT YOK DERSEN NE Mİ OLACAK GÖRECEKSİN PUTİNNN ORDA MISIN ?? YUNANİSTANI DÜŞMAN İLAN ETMİŞTİN YUNAN DEVLETİNDE Kİ DOĞAL GAZ VE PETROL TAŞIMACILIĞINI DURDUR YUNANI TEHDİT ET PUTİN HADİ OYUN BAŞLASIN NEYSE SHANGAY 5 LİSİNE GİRDİK Mİ ?? PAKİSTAN ÇİN RUS DONANMASI EGE DE ŞÖYLE GÜZEL BİR TATBİKAT OLUR MİÇO SEN KİMLE DANS EDİYORSUN MİÇOOOO DÜMBÜKKKKK MİÇO  HALKINI SEN DÜŞÜNMÜYORSUN Kİ SEN KUKLASIN AMA SANA BİR OYUN KURAYIMDA GÖR ORTAASYA TÜRK DEVLETLERİNDEN ASKERLERİ DE GETİRECEĞİZ EGEDE SEN TÜRK DEVLETİNİ TEK Mİ ZANNEDİYORSUN ARKAMIZDA TÜRK DEVLETLERİ ORTADOĞU HALKLARI VAR BEN YÖNETİRİM DÜNYAYI BENNNN TÜRKKKKKKK YÖNETİR DÜNYA HAKİMİYETİ BENİM BENİM ÖĞREN ÖĞRENECEKSİN SENİDE KURTARACAĞIZ MİÇO KUKLAAAAAAAO PAGANCILARI KABALİSTLERİ KÖPEKLERİ MASONLARI EZİP GEÇECEĞİZ DÜNYA TÜRKLERE AİT KÜRE PATRONDA BİZİZ NASIL OYUNLAR KURUYORUZ SADECE İZLİYOR DÜNYA DÜNYA BİZE AİT TÜRKLERE PATRON BİZİZ BİZ BEN TÜRK !!!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23