• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MI6'nın şefinden Çin uyarısı

Yeniakit Publisher
2021-11-30 23:21:00 -
MI6'nın şefinden Çin uyarısı

MI6'nın şefi Richard Moore, Çin'in verilere karşı olan ilgisini artırdığını belirterek, önlem alınması gerektiğini söyledi.

İngiltere'nin dış istihbarat teşkilatı MI6'nın şefi Richard Moore, Çin'in verilere erişerek nüfuzunu artırmaya çalıştığını belirterek "Başka bir ülkenin toplumunuz hakkında gerçekten kritik verilere erişmesine izin verirseniz bu, zamanla egemenliğinizi aşındıracak ve bu veriler üzerinde artık kontrolünüz olmayacaktır." dedi.

Moore, BBC Radio 4'e yaptığı açıklamada, Pekin'i "insanları oltaya getirmek ve ekonomik politikaları yoluyla nüfuz kullanmaya çalışmakla" suçladı.

Çin'in "donanma tesisleri olma potansiyeline sahip önemli limanları satın almak" için kredi ve borç kullandırdığını, İngiltere ve ABD dahil bazı ülkelerin geçmişte zorla yaptıklarını ekonomik yollarla gerçekleştirdiğini gözlemlediklerini belirten Moore, veriler ve teknolojinin de Pekin'in güç kazanmasına yardım ettiğini söyledi.

Moore, "Başka bir ülkenin toplumunuz hakkında gerçekten kritik verilere erişmesine izin verirseniz bu, zamanla egemenliğinizi aşındıracak ve bu veriler üzerinde artık kontrolünüz olmayacaktır." dedi.

MI6 Şefi Moore, İngiltere'nin tehlikeye karşı "önlemler" aldığını vurguladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Pekin'in davranışının "tamamen meşru" olsa da Çin'in otoriter bir rejim tarafından kontrol edildiğini, Batılı değerleri paylaşmadığını ve çoğu zaman çıkarlarının Batı'yla çatıştığını kaydeden Moore, ancak yine de düşmanlık temelinde bir ilişkiyi desteklemediğini ifade etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mert

İmamoğluna oy verenler iyi okusunlar İstanbul ve İstanbulda yaşayanların tüm bilgileri avrupaya, amerikaya peşkeş çekilmiştir

Marco

Los Angeles ve genevrede yaşadığını biliyoruz christine hemde detaylarına kadar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23